Façade, Esther Verhoef

Facade‘Mam, laat me nou.’ Levi worstelt zich los uit mijn omhelzing. Hij geneert zich dood: zijn vriendje staat voor de caravan van zijn ouders op hem te wachten, een leren voetbal in zijn handen.

Iris van der Steen is een jonge moeder. Na een pijnlijke scheiding, wil ze even weg van alles. Even rust, ze is toe aan vakantie.

Ze gaat met de oldtimer van haar moeder naar Portugal. Samen met de  toet van haar moeder gaat ze op reis. Haar moeder noemde de auto Paspartout. Ze heeft stapels cassettebandjes uit haar jeugd bij zich. Iris hoopt zo dichter bij zichzelf te komen. Iris denkt vaak terug aan haar jeugd en wil alles loslaten.
De reis loopt anders dan ze had verwacht.

Ze neemt de knappe sportinstructeur Mischa de Jong mee en de reis kan beginnen. De romantiek hangt in de lucht. Of heeft ze zich vergist?
Hij leek zo aardig.
Dat zij hem ontmoette, was toeval.
Of niet?   Is Mischa, niet wie hij zegt dat hij is.
Plotseling is Mischa verdwenen, een andere man zit nu in haarToet. Hij heet Nick. Waar is Mischa, is hij dood? Haar gevoelens slaan op hol.

De romantiek heeft plaatst gemaakt voor gevaar en angst.  De spanning neemt toe. Ze mist Levi. Nick  bedreigt haar. Iris probeert alles te doen wat de man van haar vraagt. Ze vreest voor het leven van haar zoontje. Samen gaan ze naar Portugal naar haar moeder en haar vriend. Daar neemt de spanning nog meer toe. Daar kan ik niks over verklappen.
Ga het maar snel lezen in dit spannende boek.

Ik vind Façade, in een woord prachtig. Het is super spannend en een mooi verhaal. Liefde, spanning, het heeft mijn hart gestolen. Een thriller juweeltje. Het boek is prachtig van vormgeving, wat wil je nog meer? 

Esther Verhoef is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award en De Gouden Strop.

Informatie

Titel               Facade
Auteur          Esther Verhoef
ISBN              9789044641196
Uitgeverij     Prometheus

Bestel online knop

 

 

 

2 antwoorden op “Façade, Esther Verhoef”

  1. Jeetje mina er word hier wel heel veel weggeven van het verhaal. Tot aan bijna het einde aan toe 🙁 Lijkt me niet fijn voor mensen die het boek van Esther Verhoef nog moeten lezen!!

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.