Een fado voor mijn vader, Frank van Herk

Een fado voor mijn vaderFrank van Herk journalist bij de Volkskrant  schreef het boek ‘Een fado voor mijn vader’, het gaat over de Portugese zanger en gitarist Fernando Lameirinhas. Fernando Lameirinhas, heeft met diverse artiesten samengewerkt. o.a. Paul de Leeuw, Bløf, Trijntje Oosterhuis, , Frank Boeijen, Stef Bos, Raymond van het Groenewoud, Paul de Munnik en Jacqueline Govaert en nationale bekendheid kreeg met het lied Omhels me dan.


Een Fado voor mijn vader  gaat niet alleen maar over muziek. Met dit boek wil Fernando zijn familie eren. Het leven was niet altijd een vrolijke noot. Er waren ook moeilijke momenten. Fernando moet als kind zijn thuisland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. De familie Lameirinhas komt via België in Nederland terecht. Fernando wil verder in de muziek en treed overal op. Maar de roem breekt hem ook op. hij raakt aan lager wal. Dan gaat hij  in zijn muziek op zoek gaat naar zijn Portugese wortels. Een nieuwe periode vol met muziek breek voor hem aan.
De vader van  Fernando’s kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde thuisland. Pas na zijn  overlijden, en nadat Portugal een democratie werd, was Fernando in staat om een fado voor zijn vader te schrijven. Fernando heeft zijn vader nooit kunnen bedanken. Hij heeft nooit echt met zijn vader kunnen praten. Nu is er een fado voor mijn vader.

Luister en kijk naar dit prachtige filmpje.

Fernando neemt je mee met zijn muziek en levensverhaal. Fernando is een parel in de muziek. Frank van Herk heeft zijn levensverhaal prachtig verwoord. Ik ben stil. Een fado voor mijn vader heeft mijn hart gestolen.

Informatie

Titel             Een fado voor mijn vader
Auteur         Frank van Herk
ISBN            9789029090858
Uitgeverij    Meulenhoff

Bestel online knop

 

 

Een fado voor mijn vader
Een fado voor mijn vader
van Portugese migrant tot wereldberoemd muzikant
Score 4.0 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Een fado voor mijn vader
Een fado voor mijn vader
van Portugese migrant tot wereldberoemd muzikant
Score 4.0 van 5 sterren.
€9,50
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.