Falco, en de gestolen Stympha’s, Nienke Pool

 Falco en de gestolen Stympha's‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’ ‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’ ‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?  ‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Al rovend trekken ze door heel het land. Tijdens die toch stelen ze stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Falco beleeft spannende avonturen en hij komt in contact met nieuwe vrienden. Want pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. Maar hij heeft zich vergist want de vijand is sterker dan hij had verwacht.

Falco en de gestolen Stympha’s is een Young Adult fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.

Ik lees bijna nooit fantasy boeken, dus ik zag er wel een beetje tegenop. Maar soms moet je die boeken ook in het zonnetje zetten. Nienke schrijft lekker vlot en er zitten boodschappen verpakt, in dit verhaal. Nienke Pool heeft een bijzonder boek geschreven.

Over de schrijfster

Nienke Pool begon met schrijven nadat zij op 10 cm hoge hakken weinig flatteus een trap afdenderde  Zittend op een stoel liet ze haar fantasie de vrije loop. Sindsdien zijn er ruim zestig van korte verhalen, columns en artikelen geplaatst in verhalenbundels, literaire magazines en jaarboeken. Haar korte verhalen wonnen verschillende prijzen en hebben hun weg naar België, Polen en de VS gevonden.

 Informatie

Titel                   Falco en de gestolen Stympha’s
Auteur             Nienke Pool
ISBN                 9789492115188
Uitgeverij      Godijn Publishing

Bestel online knop

 

 

Falco en de gestolen Stympha's
Falco en de gestolen Stympha's
Score 4.0 van 5 sterren.
€13,95
Uiterlijk 13 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.