Ferrara, Bert Wagendorp

Bert Wagendorp
Bert Wagendorp

Na jaren wachten heeft Bert Wagendorp hét vervolg op zijn bestseller Ventoux geschreven: Ferrara. De mannen zijn ouder, maar niet per se wijzer geworden. Een reis naar Italië zet hun vriendschap weer op scherp.
We zijn inmiddels vijf jaar verder en de vrienden Bart, Joost, André en David komen bij elkaar in Ferrara, Italië, waar Joost een vervallen stadspaleis heeft gekocht dat hij wil ombouwen tot designhotel. De illusie van jeugdige onaantastbaarheid blijkt geen stand te houden als het noodlot toeslaat of misschien is het gewoon het leven dat zich van zijn ware kant zien?

De vrienden zijn inmiddels vijftigers. De mannen zijn in Ferrara. Dit is een fietsstad in het noorden van Italië. De renaissance is nog duidelijk voelbaar. De vrienden willen weer met elkaar praten en dingen delen.

Het is mooi, lief en verdrietig wat ze samen meemaken. Bart krijgt van zijn dochter Anna te horen dat zij als correspondent wordt uitgezonden naar het Midden-Oosten, de gevaarlijkste plek ter wereld. Bart is de overbezorgde vader, hier is Anna niet blij mee. Haar vader moet haar loslaten. Zijn vrienden steunen hem maar het leven neemt de mannen soms te grazen.

De vrienden hebben moeite om ouder te worden. Ze zijn op zoek naar verandering. Joost wil een designhotel openen. Hij kan wel wat hulp gebruiken en zijn vrienden gaan hem helpen.

De band tussen de mannen wordt sterker. Heden en verleden ontmoeten elkaar. David is ernstig ziek. Net als hun vriend Peter moeten ze uiteindelijk David laten gaan. Heeft het verleden, hun ingehaald?

David overleed op 20 oktober. We stonden rond zijn bed, in het appartement boven. De Vriendschap. We hielden hem vast, tot hij ons losliet. Anna was de enige die niet huilde.

Ik ben diep geraakt. Bert kan beeldend schrijven. Hij neemt je mee in zijn verhaal.  En dat toverde soms een glimlach op mijn gezicht. Af en toe  liepen er tranen over mijn wangen.
Het boek is uit, maar het zit nog in mijn hoofd en in mijn hart. 
Ferrara is een pareltje. 

Over de auteur

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) werkt voor de Volkskrant als sportverslaggever, correspondent in Londen en algemeen verslaggever. Sinds 2006 schrijft hij driemaal per week een nieuwscolumn voor de krant.

Zijn debuutroman De proloog verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux. Die roman werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser Brock. Ferrara, het vervolg op Ventoux, verschijnt in het voorjaar van 2019.

Informatie

Titel                 Ferrara
Auteur            Bert Wagendorp 
ISBN               9789492928252
Uitgeverij     Pluim

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.