Fietsen voor je leven, Rens Cappon

Fietsen voor je levenEn morgen gaan we weer verder

Depressiviteit blijft een niet te onderschatten tegenstander, die weigert zijn rugzak te verlaten.
Zijn motto blijft wél overeind: En morgen gaan we weer verder.

 Iedereen heeft wel iets in zijn rugzak. Maar vaak haalt die persoon iets uit zijn rugzak en kan weer verder. Voor mensen met een depressie dragen altijd een volle rugzak  met zich mee. Ook de volgende dag is meestal het monster, depressie er weer.

Rens Cappon, universitair docent accounting aan Nyenrode, belandt na een verloren liefde in een zware depressie en besluit naar zijn geliefde Alpen te fietsen, hetzij om uit deze voor hem onhoudbare situatie te geraken hetzij een einde aan zijn leven te maken.
Het valt niet mee voor Rens. Zijn lichaam zit vol drank wiet en antidepressiva. Rens is helemaal kapot van verdriet.

Tijdens de fietstocht probeert Rens zijn gevoelens onder woorden te brengen.
Hij vindt dat we eerlijk moeten zijn. Rens vindt dat we meer voor elkaar moeten over hebben. Maar de meeste mensen leven hun eigen leven.
Hij vindt dat we meer respect voor elkaar moeten hebben. Waarom heeft de ene mens alles en de ander niets? Waarom is er zo veel armoede. Rens kan het prima onder woorden brengen. Maar hij kan niet met zijn gevoelens omgaan. De vrouw die hem heeft bedrogen, blijft maar in zijn hoofd zitten. Hij heeft er zelfs wraakgevoelens bij.

In de Alpen aangekomen doet hij onmogelijke beklimmingen en afdalingen met zijn fiets en bagage, zo nodig met behulp van touwen en klimtuig, en zijn fysieke status groeit met de dag. Dit kan hij toch maar mooi! Rens wil ook beter gaan eten. Ook wil hij stoppen met pillen en drank.
Rens kan onderweg goed over zijn gevoelens  praten met andere mensen. Zo komt hij erachter dat hij niet alleen staat met zijn problemen.
Toch wil hij niet meer leven. Maar een goede vriend weet hem te overtuigen, dat ook voor hem het leven nog zin heeft.

Slapend in de armen van een vrouw, keert hij met de trein uit Rome terug naar Nederland. Depressiviteit blijft echter een niet te onderschatten tegenstander, die weigert zijn rugzak te verlaten. Toch blijft zijn motto nu overeind: Morgen zien we weer verder.

Ik vind Fietsen voor je leven, prachtig. Een heftig verhaal. Maar Rens neemt je mee op zijn fietstocht. Ik ben er stil van. Het boek is uit, maar ik heb veel stof om over na te denken. Een aanrader.

Informatie

Titel                     Fietsen voor je leven
Auteur                Rens Cappon
ISBN                    9789038926506
Uitgeverij         Elmar

Bestel online knop

 

Fietsen voor je leven
Fietsen voor je leven
En morgen gaan we weer verder
Score 4.8 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.