Fijn konijn, Jo Empson

Fijn KonijnUitgeverij Lemniscaat stuurt mij regelmatig mooie Prentboeken. Achter de prachtige plaatjes, zit vaak een verhaal met een boodschap. Dit keer gaat het over verlies en herinneringen. Lees kijk, en  geniet van Fijn konijn.

Konijn vindt het leuk om dingen te doen die bij zo’n dier horen. Hij springt, holt en graaft. Maar Konijn deed ook dingen die niet bij een konijn horen. Met muziek en kleur vulde hij het bos. Dit was gezellig en vrolijk. De andere konijnen vonden het ook leuk. Maar op een dag was hij verdwenen. De andere konijnen waren erg verdrietig,want hij kwam niet meer terug. Alles leek een  grijs en een donker gat. Maar hij had wel iets achtergelaten….. Soms kun jij dat lege donkere gat een beetje vullen en kleur geven. Dat hebben de andere konijnen gedaan. Door de mooie herinneringen kunnen ze het lege gat een beetje klank en  kleur geven.

Ik vind Fijn konijn een mooi en lief boek. De illustraties zijn prachtig. Het is niet makkelijk om met kinderen te praten over emoties. Fijn konijn kan een handje helpen bij verlies en het hebben van herinneringen.

Over de schrijver en grafisch ontwerper Jo Empson

 Jo Empson is afgestudeerd aan Cambridge School of Art met een Masters in Children’s Book Illustration. Zijn achtergrond als grafisch ontwerper heeft een grote invloed op zijn werk gehad, Jop Empson voelde zich aangetrokken tot kinderboeken gemaakt door ex-ontwerpers, zoals de grote Eric Carle en Bruno Munari. Kinderboeken blijven zijn passie. Jo Empson houdt ook een weblog bij wat te volgen is op joempson.blogspot.com

Informatie

Titel             Fijn konijn
Auteur         Jo Empson 
ISBN           9789047707806
Uitgeverij    Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Fijn konijn
Fijn konijn
Score 5.0 van 5 sterren.
€16,95
Uiterlijk 28 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.