Fluisterzacht en Haarzuiver, Dirk Monsma en Rinie Bleeker

Fluisterzacht en haarzuiver

Hoe staat het met de kunsteducatie voor kinderen die op het speciaal onderwijs zijn aangewezen? Krijgen de kinderen ook les in muziek, dans, kunst en verhalen? Hoe ervaren de kinderen dit? Dirk Monsma trok door het land en bezocht scholen, die een voortrekkersrol vervullen. Hij sprak met kinderen, ouders, kunstdocenten en deskundigen. En wat blijkt? Juist kinderen met een beperking vinden is kunsteducatie een verrijking. Ze leren er veel van.

Kunstzinnige vakken kunnen kinderen veel bieden om hun talenten te ontwikkelen van hun talenten. Vooral in het speciaal onderwijs is het belangrijk dat kinderen hiermee aan de slag kunnen. Monique Vogelzang, pleit er dan ook voor, dat we er samen voor moeten zorgen dat het cultuur onderwijs op schone komt voor kinderen met een speciale onderwijsbehoefte

‘Ieder kind, ieder mens heeft ongekend talent. Davinci tekent om de wereld en zijn plek daarin te begrijpen. Sofie wil graag met horende kinderen omgaan en juist daarom vindt ze streetdance zo leuk. Desiree heeft een verstandelijke beperking, maar daar is weinig van te merken op het toneel.’  – Dirk Monsma.

Meer over de auteur Dirk Monsma

Dirk Monsma adviseert overheden over hun cultuurbeleid en was jarenlang directeur van centra voor de kunsten in Amsterdam en Rotterdam. De psycholoog is gefascineerd door de ontwikkeling van artistieke competenties bij jeugd die van huis uit geen kunstzinnige opvoeding meekrijgt. Welke rol speelt het onderwijs en met name de docent daarbij? 

Meer over de fotograaf  Rinie Bleeker

Rinie Bleeker is fotograaf en coördinator Fotografie & Media bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Eerder maakten Monsma en Bleeker samen de spraakmakende boeken Kijk ik kan zilver maken (2007) en Geef mij een potlood en ik ga tekenen (2012).

Ik vond Fluisterzacht en Haarzuiver, erg mooi. Een juweel  van een boek voor iedereen die de kunst en het speciaal onderwijs een warm hart toedraagt.

Informatie

Titel               Fluisterzacht en Haarzuiver
Auteur         Dirk Monsma 
Foto’s          Rinie Bleeker
ISBN             9789047708025
Uitgeverij    Lemniscaat 

Bestel online knop

 

 

Fluisterzacht en haarzuiver
Fluisterzacht en haarzuiver
cultuureducatie voor kinderen met een beperking
Score 5.0 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.