Frambozentuin, Cora Frowijn

FrambozentuinDe Frambozentuin van Cora Frowijn gaat over een vrouw die in de prostitutie terechtkomt maar uiteindelijk door schilderen het geluk vindt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Els Hendrikx groeit op in een dorp in Noord-Brabant. Ze heeft een broer en een zus. Haar vader is erg dominant. Haar moeder is lief voor de kinderen, Helaas kan ze niet op tegen haar man. Els wordt verliefd op Richard. Maar ook hij heeft losse handjes.

Dan ontmoet ze Jelle. Het lijkt of ze hem wel kan vertrouwen. Helaas is het weer iemand die haar niet de liefde geeft waar ze naar op zoek is. Via hem komt ze in de prostitutie terecht. Ze krijgen twee zoons. Els heeft het heel zwaar. Ze  kan het niet aan. Uiteindelijk vindt ze de moed van Jelle te scheiden.
Alsof ze niet genoeg ellende heeft gehad, krijgt Els borstkanker. Ook als bij haar borstkanker wordt geconstateerd en ze de ene na de andere chemokuur moet ondergaan, wordt ze door haar ex-man en puberzoons uitgescholden en in de steek gelaten. Gelukkig geneest ze. Els stort  zich helemaal op haar passie: schilderen. Ze komt in contact met galeriehoudster Karin, die Els helpt met haar eerste expositie. Tijdens het ophangen van de schilderijen vertelt Els haar levensverhaal aan Karin.

Ik vond Frambozentuin erg aangrijpend. Het is goed dat Els dit verhaal met ons deelt. Ik vind het knap hoe zij verder is gegaan met haar leven.

Cora Frowijn volgde de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Amersfoort. Sinds begin jaren negentig is zij werkzaam bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Voor haar eerste boek, De man achter de crimineel, interviewde zij dertig gedetineerden terwijl zij binnen een re-integratietraject hun laatste strafrestant doorbrachten. Voor haar op waarheid gebaseerde roman Frambozentuin, interviewde zij Els, de hoofdpersoon van dit boek.

Informatie

Titel                  Frambozentuin
Auteur             Cora Frowijn
ISBN                 9789078905684
Uitgeverij        De Brouwerij

Bestel online knop

 

 

Frambozentuin
Frambozentuin
Score 4.8 van 5 sterren.
€8,-
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.