Fuzzie, Hanna Bervoets

FuzzieEen boek, Fuzzie, over een bolletje dat kan praten, moet wel bijzonder zijn. Ik moest aan onze Collie Mitch denken. Mensen noemde hem  altijd een bolletje wol. Ik liep ook altijd tegen hem te praten en het was net of hij mij begreep. Mijn bolletje kon blaffen. In dit boek gaat het over een ander bolletje.

Er was eens een  bolletje. Dat bolletje heet Fuzzie.

Het verhaal

Op een ochtend in April krijgt Maisie een pakketje. Leuk, wat zou daar in zitten? Ze opent het kartonnen doosje en ze ziet een klein wit, pluizig bolletje. Maisie houdt het bolletje tegen haar wang. `Hé jij, ben je daar eindelijk?, zegt het dan.

Lief, gezellig, een bolletje dat kan praten. Maisie is niet de enige met een bolletje. Overal in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Ook Florence  de ex van Maisie heeft een bolletje. Die van haar is blauw. Florence zit vast in liefdesverdriet en zoekt troost bij het bolletje. Dan is er ook nog Diek, die heeft het druk met zijn internetdates. Hij heeft een paars bolletje. Stephan is werkeloos en ook hij heeft een bolletje, die van hem is roze. Zijn relatie loopt niet lekker en hij weet niet wat hij met zijn leven aan moet. Hij heeft gelukkig zijn bolletje.

Het bolletje speelt voor iedereen een grote rol in hun leven. Zij luisteren naar het bolletje. Ze doen wat het bolletje zegt en van ze vraagt. De mensen houden van het bolletje. Het bolletje kent hen. Het bolletje luistert maar andere mensen begrijpt hen toch niet. Maar het bolletje wel toch of lijkt dat maar zo,  en waar komt het bolletje eigenlijk vandaan?

Ik vind Fuzzie een erg mooi boek. Fuzzie gaat niet zomaar over een lief bolletje, Hanna, laat ons nadenken. Fuzzie heeft mij geraakt. lieve bolletje lezen. Een modern sprookje vol liefde en troost.

Meer over Hanna Bervoets

Romancier en essayist Hanna Bervoets bouwt in razend tempo  aan een eigenzinnig en indrukwekkend literair oeuvre. Haar meest recente, jubelend ontvangen boek Ivanov werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2016 en bereikte de longlist van de ECI Literatuurlijst. Met het troostrijke moderne sprookje Fuzzie slaat Bervoets weer een nieuwe weg in.

Informatie

Titel                    Fuzzie
Auteur              Hanna Bervoets
ISBN                  9789025450267
Uitgeverij        Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Fuzzie
Fuzzie
roman
Score 3.9 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Fuzzie
Fuzzie
Score 3.9 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Fuzzie, Hanna Bervoets”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.