Gameboy, Michiel Smit

GameboyVerhaal van een verslaving

Michiel is vijf jaar als hij een Gameboy krijgt. Vanaf dat moment is hij verloren. Het lijkt allemaal onschuldig en soms staan er grappige situaties in het boek. Maar voor Michiel valt er weinig te lachen.
De jongen groeit op en alles staat voor hem in het teken van het computerspel. In het begin hebben andere mensen niks in de gaten. Zijn ouders zeggen er wel iets over als hij weer achter de pc zit. Maar ze hebben niet door dat de situatie zo ernstig is.
Michiel is gewoon een lastige puber. Hij wil allerlei dingen ondernemen, maar doet niets. Ja, vluchten in de wereld van de games. Zijn ouders laten zich om de tuin leiden, door een puberende pc-junk.
Michiel leeft niet meer ‘in de gewone wereld’. Hij voelt zich vaak een loser en duikt weer in de duistere wereld van zijn games.

Michiel heeft steeds minder contact met zijn vrienden. Hij weet ook niet goed hoe hij met meisjes om moet gaan. Soms voelt hij zich een ‘loser’, hij kan niks. In het echte leven vindt hij alles maar grijs. In het spel komt alles weer tot leven en krijgt het kleur.
Michiel wordt somberder. Het omslagpunt komt wanneer hij college krijgt over het verslaafde brein. Opeens realiseert hij zich waar zijn leven uit bestaat, en ook dat het niet te laat is er iets aan te doen.
Heeft het leven van Michiel weer kleur? Lees het allemaal in Gameboy.

Michiel kan niet alleen mooi schrijven. Maar hij kan er ook goed over vertellen.

Gameverslaving wordt nog steeds onderschat. Er is nog niet veel over geschreven. Michiel heeft dit wel gedaan en het heeft me diep geraakt.
Een eenzame Gameboy.
Game over, Michiel kan verder met zijn leven met vrienden en familie. Een aanrader voor jong en oud.

Over de auteur

Michiel Smit (1989) groeide op in Haarlem. Hij studeerde aan het Amsterdam University College en doet nu een master Neurosciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Smit is columnist voor Happinez en oprichter van de Stichting New Game, die zich inzet voor meer kennis en begrip van gameverslaving.

Informatie

Titel                Gameboy
Auteur          Michiel Smit
ISBN            9789045031446
Uitgeverij  Atlas/Contact

Bestel online knop

 

Gameboy
Gameboy
verhaal van verslaving
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Gameboy
Gameboy
verhaal van een verslaving
Score 4.5 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.