Gebroken geheugen, J. Sharpe en Jos Weijmer

Gebroken geheigenTer nagedachtenis aan Jos Weijmer,

Op zondag 12 april 2015 overleed  Jos Weijmer, zeer onverwacht aan een hartaanval.

Aanvankelijk negeer ik de uitleg, want de mensen die het ons vertellen zijn gestoord, net als de wereld om ons heen. Maar ik kan geen andere verklaring vinden. Zijn we dan echt dood? Ik bedoel, er is hier verdomme niets! We zitten gevangen in een bizar stadje, waar de huizen leegstaan en het altijd donker is.
En dan heb ik het nog niet eens over de dingen die ik heb gezien… Die zijn vreselijk…

Toen ik de achterkant van het boek las, begon ik met veel plezier in Gebroken geheugen te lezen. Het is een bizar verhaal.
Tim wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Na jaren besluit hij zijn vader nog een keer op te zoeken. Maar de ontmoeting tussen vader en zoon loopt niet echt goed af. De mannen krijgen ruzie. Tim boekt een vlucht naar huis. Hij denkt veel na en hij voelt zich boos en verdrietig. Tim is onrustig en valt in slaap. Als hij wakker wordt  merkt hij dat het vliegtuig aan de grond staat, Alle lichten zijn uit en buiten is het donker. Er zijn geen andere  mensen. Er is alleen nog een meisje van negen jaar. Ze heet Ella en is samen met haar knuffel Tijger. Het meest bizarre is echter dat hij gevangen lijkt te zitten in een ander, blank lichaam. Samen met haar  gaat hij op zoek wat er aan de hand is. Ze komen terecht in een vrijwel verlaten en donker stadje terecht. Ze krijgen te horen dat dat dit het Hiernamaals is en dat ze dood zijn. Tim snapt er niets van. Is dat zo? Is alles wat gebeurt, een straf voor de zonden uit zijn verleden? Is dit een surrealistisch vagevuur… of een duivels plan? Als Tim erachter komt waarom dat zo is, kan dat hem waanzinnig maken…

Helaas werd mijn plezier om echt door te lezen niet beloond. Ik vond het boek niet lekker lezen. Misschien  ligt het aan mij, ik ben niet echt dol op fantasy, en science-fiction. Ik heb wel eerder SF boeken gelezen, maar dit verhaal nam me niet mee.

Informatie

Titel                Gebroken geheugen
Auteurs          J. Sharpe en  Jos Weijmer
ISBN                9789463080118
Uitgeverij       Zilverspoor

Bestel online knop

 

 

Gebroken geheugen
Gebroken geheugen
Score 4.6 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.