Gebroken Wilskracht, Jeffrey Wijnberg

Gebroken wilskrachtDe ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest.

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking. Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft.

Jeffrey Wijnberg neemt de lezer mee in de wereld van een depressie. Jeffrey spreekt niet alleen als wetenschapper maar ook als   ervaringsdeskundige. Het leven van iemand met een depressie valt niet mee. In eerste instantie is er niets te zien aan de persoon met een depressie, vrienden, familie en relaties, denken dat het allemaal wel mee valt. Ze denken dat het goed is voor de depressieve  persoon om iets te gaan doen. Maar dat kan niet, de depressieve man of vrouw niet. Die  is te moe en kan het niet. Het depressieve lijden is ernstig vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben .geblokkeerd.

Helaas spreekt Psycholoog Jeffrey Wijnberg uit eigen ervaring. Hij weet hoe het voelt om een depressie mee te maken. Een depressie is een vervelende ziekte voor alles en iedereen. Ook de omgeving heeft er mee te maken en dat is niet altijd makkelijk. Pillen en praten is het moderne devies. Maar Jeffrey weet als geen ander dat er meer bij komt kijken om als gezond mens uit de diepe depressieve put te klimmen.

Ik  vind Gebroken Wilskracht een goed boek. Het is erg duidelijk geschreven.  Ik heb het niet in een keer uitgelezen. Het is te veel belangrijke informatie. Depressie is een ziekte die wordt onderschat. Ik vind het moedig dat Jeffrey ook over zijn eigen depressie schrijft. Een bijzonder boek! 

Over de auteur Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere: Hoe erger hoe beter en Beter van niet, en samen met Jaap Hollander Succes is ook niet alles en Provocatief coachen. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert. Met Sigmund-illustraties van Peter de Wit.

 Informatie

Titel                  Gebroken Wilskracht
Auteur            Jeffrey Wijnberg
 ISBN               9789463190497
Uitgeverij      Scriptum

Bestel online knop

 

 

Gebroken wilskracht
Gebroken wilskracht
de ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest
Score 4.2 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Gebroken wilskracht
Gebroken wilskracht
de ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest
Score 4.2 van 5 sterren.
€16,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.