Geen tranen voor jou, Nicky Michiels

Geen tranen voor jouGeen tranen voor jou van Nicky Michiels is het relaas van een kind dat in handen valt van een meedogenloze pedofiel en alles doet wat ze kan om te ontsnappen en te overleven.

Nicky vertelt haar verhaal over jarenlang misbruik. Een kinderleven vol pijn en verdriet. Ze wil dit verhaal graag met ons delen. Ze vindt het niet gemakkelijk om het te vertellen. En ik vind het als lezer heel moedig dat ze dit doet. Op deze manier wil Nicky een taboe doorbreken en dat is haar gelukt.

De lezers mogen in haar ziel kijken en mij heeft ze geraakt. Er heerst nog steeds een taboe op kindermisbruik.  Nicky werd van haar tiende tot haar zestiende systematisch verkracht. De thuissituatie was niet om vrolijk van te worden. Nicky was een onzeker meisje, Ze vertelt in Geen tranen voor jou, over alles wat er met haar is gebeurd. Ze laat geen enkel detail weg. Soms moet je choqueren, om de ogen van mensen te open. Toen het misbruik was gestopt , ging haar leven door. Ook dat deelt Nicky met ons. En hoe haar leven  er twintig jaar uitziet.

Wie weet heb jij wel een soortgelijke ervaring doorstaan en weet je even niet meer hoe je verder moet. Nicky wil met haar boek je een steuntje in de rug geven.  Op het einde van haar boek, staan tips over hoe je een strijd kan overwinnen die enkele jaren van je leven in beslag zal nemen.  Want een dergelijke strijd moet je leveren wanneer je een rechtszaak opstart tegen iemand die een deel van je ziel meenam, een deel dat je nooit nog terug zal krijgen.

Ik vind Geen tranen voor jou een erg goed boek. Moedig van Nicky om haar verhaal met ons te delen. Een absolute aanrader, ook als je niet seksueel bent misbruikt.

Over de auteur Nicky Michiels

Nicky Michiels schrijft in haar boek Geen tranen voor jou haar moeilijke jeugd van zich af. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond. Wanneer ze vertelt over haar relatie met haar familie en omgeving, de vernederingen van het misbruik of de lange weg die ze aflegt in de rechtbank, laat ze niets aan de verbeelding over. De waarheid spreekt voor zich. Ondanks alle ellende weet Nicky te overleven. Ze groeit uit tot een sterke, strijdlustige vrouw. Met dit boek wil ze anderen helpen die in eenzelfde situatie zijn terechtgekomen. Want niemand zou dit ooit alleen moeten dragen.

Informatie

Titel                    Geen tranen voor jou
Auteur             Nicky Michiels
Illustratie s   Jessica Raes
ISBN                9789491144554
Uitgeverij      Beefcake Publishing 

Bestel online knop

 

 

Geen tranen voor jou
Geen tranen voor jou
Score 4.6 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.