Gegrepen, Femke Ekelhof

GegrepenEen meisje van twaalf jaar wordt verkracht. Ze heeft moeite om er over te praten. Daarom kan haar omgeving haar ook niet helpen. School, ouders, hulpverleners: ze doen oprecht wat hen het beste lijkt, maar slaan de plank helaas mis. Het meisje doet ook alles om zich weer veilig te voelen. Misschien kan ze dan ontsnappen aan de dader en aan haar levendige herbelevingen. Ze belandt echter in een nog veel gevaarlijkere situatie…


Femke Ekelhof kan erg beeldend schrijven. Het verhaal is ook gebaseerd op haar eigen ervaringen. Dat moet voor haar erg zwaar zijn geweest. Het is erg moedig dat ze dit met ons deelt. Het is zo spannend dat het leest als een thriller. Helaas is dit de afschuwelijke waarheid.

Vaak zwijgen mensen die geweld is aangedaan. Ook Femke deed dat jarenlang. Tot ze begreep dat het genoeg was: het zwijgen werd een te zware last. Het was tijd om de stilte te doorbreken. Femke hoopt met haar verhaal de stem zijn van anderen die nog niet mogen, durven of kunnen vertellen wat hen is overkomen. Het was tijd om de stilte te doorbreken. Zoals ze schrijft op haar website www.doorbreekdestilte.nl: “In het boek, Gegrepen, is te lezen wat ik heb meegemaakt en hoe ik er op dat moment mee om ben gegaan. Het is voor mij een uitdaging de lezer zoveel mogelijk mee te nemen in de beleving van de hoofdpersoon van het boek.”
De website is is er voor jong en oud, mannen en vrouwen en voor iedereen die niet kan of mag praten over een traumatische gebeurtenis. Dus niet alleen over seksueel misbruik en ook niet alleen voor wanneer het trauma in de kinderjaren heeft plaatsgevonden.  Een ander verschil is het feit dat ik van mening ben dat letterlijk spreken niet noodzakelijk is. Ook op andere manieren is duidelijk te maken wat jij hebt meegemaakt en wat je nu nodig hebt.

Informatie

Titel                Gegrepen
Auteur           Femke Ekelhof
ISBN               9789065236227
Uitgeverij      Van Brug

Bestel online knop

 

 

Gegrepen
Gegrepen
Een meisje van twaalf jaar wordt verkracht. Ze zoekt een veilige plek, maar brengt daarmee juistzichzelf in gevaar.
Score 4.5 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.