Voor dat geheim ben ik te klein, Ilona Lammertink

Voor dat geheim ben ik te kleinJoost kan heel goed geheimpjes bewaren. Zijn moeder krijgt een baby maar dat is nog geheim. Zijn mondje gaat op slot. Op school maken ze iets voor Vaderdag, maar dat moet natuurlijk ook geheim blijven. Joost kan die geheimpjes wel bewaren. Maar dan komt Frank oppassen. Joost vindt het leuk als hij komt. Maar deze keer gebeuren er vreemde dingen. Frank zet Joost in bad en doet dingen die Joost niet leuk vindt.

Frank zegt, dat hij het niet aan iemand mag vertellen. Zelfs aan zijn ouders mogen het niet weten. Dit spelletje is ons geheim!’ zegt Frank dreigend. Joost probeert zijn mond op slot te houden, want  hij is een beetje bang. Maar ’s avonds in zijn bedje snikt hij zacht: ‘Voor dat geheim ben ik te klein.’ Gelukkig hebben mama en papa al snel in de gaten dat er iets gebeurd is. En dan vertelt Joost hen alles …

Ik vind Voor dat geheim ben ik te klein aangrijpend en duidelijk geschreven. Het is een goed boek om samen met kinderen te bespreken. Ze leren dat ze niet ieder geheim hoeven te bewaren. De illustraties van Nynke Talsma maken het verhaal nog duidelijker. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Nynke Talsma

Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Achterin het boek staat nog zeer waardevolle  informatie seksueel misbruik bij kinderen. Ook staan er handige adressen waar je misbruik kunt melden.

Over de auteur Ilona Lammertink

Ilona Lammertink (1957, Hengelo) heeft zich gedurende haar leven en carrière altijd gericht op het wel en wee van kinderen. Als verpleegkundige heeft zij, na haar opleiding in het AZ Groningen, enkele jaren gewerkt op de kinder– en kraamafdeling van o.a een ziekenhuis in Aruba. Terug in Nederland heeft zij de opleiding tot Yogadocente gevolgde met aantekeningen voor kinder- en zwangerschapsyoga. Daarna volgde zij de opleiding “integratieve kindertherapie” aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en startte in 2001 in Tilburg een praktijk als Integratieve kindertherapeute. Ook in haar privé-leven hebben kinderen altijd een grote rol gespeeld. Een groot gezin was haar wens en daarbinnen heeft het voor haar altijd vastgestaan dat zij een kind wilde adopteren. In 1988 ging zij naar Brazilië en adopteerde daar haar dochter Myrthe. In 2004 reisde zij samen met Myrthe terug naar Brazilië en bezocht Myrthe’s biologische moeder, broertjes en zusjes.

Informatie

Titel                Voor dat geheim ben ik te klein
Auteur            Ilona Lammertink
Illustraties     Nynke Talsma
ISBN              9789044826487
Uitgeverij       Clavis

 Bestel online knop

 

Voor dat geheim ben ik te klein
Voor dat geheim ben ik te klein
Score 5.0 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.