Geheim leven, Carla de Jong

Geheim levenDrie generaties in de ban van een familieverleden

Met Geheim leven duikt Carla de Jong diep in de huiveringwekkende geschiedenis van haar eigen familie. Geheim leven van Carla de Jong is de Nederlandse Anna, Hanna en Johanna.
 Carla de Jong gaat op zoek naar de geschiedenis van haar familie. Wat is er allemaal gebeurd? Het boek is gebaseerd op een drama uit de familie van , Carla de Jong. En dat is allemaal dramatisch.
Geheim leven speelt zich af aan het begin van 20e eeuw. Alles vindt voor een groot deel plaats Friesland  maar ook in Amerika

Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het mogelijk om met een schone lei te beginnen? Elza Kingma groeit op in het interbellum.
Ondanks de crisis van de jaren dertig heeft ze niet veel zorgen. Maar dan komen er andere buren. Dan wordt het een ander verhaal. De moeder van Elza is overleden toen zijn nog jong was.
Al vanaf het begin is Elza niet dol op haar buurvrouw. Ondanks alles worden de families bevriend  met elkaar. Haar vader ziet de nieuwe buurvrouw wel zitten. Haar man is ook overleden. De twee overlijdensgevallen, die zo kort na elkaar plaatsvinden, brengen de tongen in het Friese plaatsje Nije Siel flink los.
Vanwege dramatische gebeurtenissen, hebben de families geen contact meer.
Elza zwijgt over dingen die zijn gebeurd, ook tegen haar kinderen. Ze gaat haar eigen weg.
Maar het verleden laat haar niet met rust. Als ze bijna honderd is, klopt het, aan. weglopen heeft geen zin.
Het verhaal bevat waarheid en fantasie. Er gebeuren heel veel dingen.  Te veel om in een recensie weer te geven. Daarom moet je dit boeiende boek gaan lezen.

Ik vind Geheim leven een boeiend verhaal. Carla neemt je mee in haar familiegeschiedenis. Ze kan beeldend schrijven.
 Carla kan er ook  mooi vertellen.
Ik heb er geen woorden voor. Prachtig verhaal voor een film.

Over de auteur

Carla de Jong woont en werkt in Amsterdam. Naast schrijver is zij organisatieadviseur en schrijfdocent. Geheim leven is gebaseerd op de huiveringwekkende geschiedenis van haar eigen familie.

Informatie

Titel                  Geheim leven
Auteur            Carla de Jong
ISBN               9789026346132
Uitgeverij     Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.