Gejat?! Trenke Riksten-Unsworth

GejatEen nieuw AVI boek van Trenke Riksten-Unworth met illustraties van Chantal Dingjan. Door middel van het AVI-niveau kan de moeilijkheidsgraad van een tekst bepaald worden. Ook kan de leesvaardigheid van de leerlingen hierdoor gemeten worden.

Suus gaat samen met  met Jil naar oma. Oma is blij als ze  de twee meisjes ziet. Oma wil snoep geven maar waar stond dat ook alweer? Ze zegt dat haar trouwring is gejat. Maar omdat oma soms vergeet waar ze haar spullen laat, hebben de meisjes zo hun twijfels.

De dames zoeken overal maar er is geen ring te vinden. Zou oma dan toch gelijk hebben. Suus bedenkt een plannetje om de dief te vinden. De dames gaan op zoek en vinden de ring. Maar de dader heeft spijt en er is ook wel een reden voor haar daad. Stelen mag niet, maar de meisjes zijn wel onder de indruk. De meisjes en oma vergeven de dief en dit is een mooi onderwerp om samen over te praten.

Het verhaal is in zes korte hoofdstukken verdeeld. De illustraties hebben veel weg van computeranimaties en geven door wat stereotiepe afbeeldingen (oma met knotje en half brilletje) een eenvoudig beeld van het verhaal. Een leuk verhaal voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar.

Ik vind Gejat, een leuk boek. De illustraties maken alles nog leuker. Het is een goed verhaal om met kinderen te bespreken.

Trenke Riksten-Unsworth is getrouwd en heeft drie kinderen. Zij schrijft non-fictie voor volwassenen en fictie voor kinderen. 

Informatie

Titel                   Gejat?!
Auteur            Trenke Riksten-Unsworth  
Illustraties    Chantal Dingjan
ISBN                9789491886560
Uitgeverij     Droomvallei

Bestel online knop

 

 

Gejat!
Gejat!
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.