Geraakt, Hans Münstermann

Geraakt Dubbel drama: een medische misser en een onmogelijke verliefdheid

Andreas Klein heeft lang geleden in de trein  Robert Eden een blueszanger ontmoet, die hem vertelde over een tragische liefde die zijn leven heeft getekend.  Andreas was ernstig ziek. Die ontmoeting laat hem niet los. Het inspireert hem nu tot het schrijven van een novelle. 

Maar er gebeurt meer in het leven Andreas. Zijn schoonvader, moet voor een routineoperatie naar het ziekenhuis. Hij loopt een dwarslaesie op door een medische misser. Wat is gebeurd? Waarom komt de waarheid niet boven tafel? Het heeft grote invloed op iedereen in de familie. Als Andreas op bezoek gaat, ziet hij zijn schoonvader als een gestrand schip op het bed. Zijn vrouw en dochter staan aan het roer van een vaartuig dat niet meer in beweging kan komen. Triest maar waar.

Ondertussen gaat alles door, het Museumplein wordt bezet door Koerdische asielzoekers. Ook Geert Wilders doet een duit in het zakje. Hij probeert gretig verband te leggen tussen de gespannen sfeer op het Museumplein en de verminking van ons culturele erfgoed. En zo gaat het leven Andres Klein verder.

De laatste keer dat Robert Eden me belde vielen er lange stiltes. Als hij aan een zin was begonnen zweeg hij, in afwachting van woorden die niet meer kwamen . De laatste restjes Robert, de blues.

Luister HIER naar het interview bij De Nieuwsshow op Radio 1.

Geraakt dat ben ik ook door dit prachtige boek. Ik ben stil ik heb er geen woorden voor. Hans kan toveren met woorden. En hij heeft gevoel voor humor. Het is een pareltje.

Meer over de auteur Hans Münsterman

Hans Münsterman   (1947) schreef een veelgeprezen en meermalen genomineerde romancyclus met zijn alter ego Andreas Klein in de hoofdrol. Deel 5 daaruit, De bekoring, werd in 2006 bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Informatie

 Geraakt                Geraakt
Auteur                  Hans Münstermann
ISBN                     9789462970571
Uitgeverij           De Kring

Bestel online knop

 

 

Geraakt
Geraakt
Score 4.0 van 5 sterren.
€19,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.