Gezond Egoïsme, Jeffrey Wijnberg

Gezond egoïsmeEgoïstische mensen zijn niet altijd aardig. Ze denken alleen aan zichzelf. Ze krijgen dan ook vaak problemen met mensen uit hun omgeving. Want de egoïst is niet alleen op de wereld.Je hoeft ook weer niet achter iedereen aan te lopen. Het is goed om voor jezelf op te komen. Je kunt ook op de juiste manier egoïstisch zijn. Je denkt dan ook aan de ander, maar je cijfert jezelf ook niet weg. Psycholoog Jeffrey Wijnberg laat zien hoe belangrijk een gezonde dosis egoïsme is. Want je wordt onrustig als je niet voor jezelf op komt. Diep van binnen vechten dan gevoelens, dit kan gevolgen hebben voor de rust in je hoofd en hart. Maar ook als je merkt dat mensen je gedrag niet accepteren. Jeffrey spreekt duidelijke taal. Misschien kom jij jezelf tegen in dit boek. Maar wie weet kun je er iets van leren.

Gezond Egoïsme, leert je om naar de scheurtjes in je ziel te kijken. Jeffrey laat zien hoe jij die kunt repareren. Kom op voor jezelf. Probeer van jezelf te houden dan houdt een ander vaak ook van jou. Het motto van dit boek is dan ook: wie kan leven met zichzelf, is een inspiratie voor anderen.

Drs. Jeffrey Wijnberg werd in 1951 in Madison, Wisconscin (VS) geboren. Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina ‘Vrouw’ verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand. Hij is getrouwd met Tatiana Kratochvil en heeft twee zoons: Martin en Robbie.

Informatie

Titel                 Gezond Egoïsme
Auteur            Jeffrey Wijnberg
ISBN               9789055947959
Uitgeverij       Scriptum 

Bestel online knop

 

 

Gezond egoisme
Gezond egoisme
Opkomen voor jezelf
Score 4.2 van 5 sterren.
€8,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Gezond egoisme
Gezond egoisme
opkomen voor jezelf
Score 4.2 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.