Gips, Anna Woltz

Anna Woltz, foto door Merlijn Doomernik
Anna Woltz, foto door Merlijn Doomernik

 Eén dag. Eén ziekenhuis. Bergen sneeuw. En een beetje bloed.

Fitz is boos, haar ouders zijn net gescheiden. Het liefste, wil ze er niet meer zijn. Een dag na de scheiding is ze voor het eerst bij haar vader in zijn nieuwe huis. Haar zusje Bente verliest het topje van haar ringvinger. Ze zit bij haar vader op de fiets en ze heeft een slee bij het ijzer vast, maar ze vallen. Haar moeder komt gelijk naar het ziekenhuis.

Fitz moet van de nieuwe buurvrouw een tijgermasker op, want haar gezicht ziet er niet uit. Er staat een tekst op haar gezicht die haar moeder beter niet kan zien. Fitz denkt dat haar moeder niet meer van haar houdt. In het ziekenhuis ontmoet ze Adam. Hij is vijftien jaar en de dame is vaak op avontuur in het ziekenhuis. Fitz denkt ook dat haar moeder het gezin niet meer bij elkaar wil houden. Gips houdt de boel wel bij elkaar en Fitz bedenkt een plannetje. Bente en Fitz hebben ieder een trouwring, wat zou ze daar mee kunnen doen? De ringen samen ergens dicht bij elkaar. Misschien helpt dat om de liefde nieuw leven in te blazen? Of hebben de ringen later een ander doel? Met haar vader gaat het ook niet goed. In het ziekenhuis gaat hij onderuit. Hij wordt geopereerd en Fitz is bang dat hij dood gaat. De liefde speelt een rol in dit mooie boek. Samen met Adam en anderen probeert ze een verpleegkundige en een arts te koppelen. Want die draaien ook om elkaar heen. Zelf moet ze ook toegeven dat Adam toch wel erg leuk is.

Ik vind Gips een erg mooi boek. Het is lekker vlot geschreven en echt van deze tijd. Het is een jeugdboek maar ook voor volwassen mensen is het een heerlijk boek. Een lach, een traan, een beetje liefde, echt een aanrader.

Over Anna Woltz

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) groeide op in Den Haag. Ze hield van lezen, koken en dierenschooltje spelen. Ook schreef ze verhalen, maar verder dan twee hoofdstukken of een half boek kwam ze nooit. Als vijftienjarige hield ze dus op met fantaseren en schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in het boekje Overleven in 4B. Twee jaar later schreef ze haar eerste kinderboek, dat uitkwam in 2002: Alles kookt over. Anna Woltz studeerde geschiedenis in Leiden en schrijft nu full-time kinderboeken. Van 2005 tot 2009 schreef ze weer een column voor de Volkskrant en bijna elke week bezoekt ze wel scholen om kinderen te vertellen over haar boeken. Haar laatst verschenen boek is Honderd uur nacht waar de pers zeer lovend over was

Informatie

Titel               Gips
Auteur           Anna Woltz
ISBN              9789045117829
Uitgeverij    Querido

Bestel online knop

 

 

Gips
Gips
Winnaar Gouden Griffel 2016
Score 4.6 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Gips
Gips
Winnaar Gouden Griffel 2016
Score 4.6 van 5 sterren.
€15,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.