Gloria in excelsis Deo, Miek Smilde

Gloria in excelsis DeoGloria in excelcis Deo is de debuutroman van Miek Smilde.Het onmogelijke evenwicht tussen erkenning, de drang tot perfectie en moederliefde.

Anna is dochter van een fruitkweker. Anna gaat studeren en wordt advocaat. Anna heeft veel succes in haar werk. Ze leert een gynaecoloog kennen en samen met hem krijgt ze zes dochters. Anna is blij met haar meisjes. Elke heeft het Syndroom van Down. Anna kan niet van haar houden. Ze worstelt met haar gevoelens voor jongste dochter. Ze voelt zich schuldig dat ze niet goed met Elke om kan gaan. Haar man Maurits ziet hoe zijn vrouw lijdt. Ze wil wel goed voor Elke zorgen, maar ze kan het niet. Anna en Maurits zoeken allebei ieder op hun eigen manier steun bij Paul een collega van Maurits. Samen met Paul neemt Maurits op Goede Vrijdag 1976 een ingrijpend besluit.
Dertig jaar later vraagt zus Mare zich af waarom er niets bekend is over haar zusje Elke. Waarom heeft zij geen herinneringen uit die tijd? Ze gaat op zoek en pas als haar vader overlijdt vindt zij het antwoord op die vraag. Pas dan bezoekt zij het graf van haar zusje Elke.

‘Gloria in excelcis Deo’ is de debuutroman van Miek Smilde. Ik vond het een aangrijpend verhaal. Een onderwerp om nog lang over na te denken.

Miek Smilde (1966) is freelance journalist en schrijver. In opdracht schreef zij eerder boeken, onder andere over de zwervers op Schiphol en de forensisch psychiatrische kliniek Groot Batelaar.

Informatie

Titel              Gloria in excelsis Deo
Auteur       Miek Smilde
ISBN           9789029588515
Uitgeverij  Arbeiderspers

Bestel online knop

 

 

Gloria in excelsis deo
Gloria in excelsis deo
roman
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Gloria in excelsis deo
Gloria in excelsis deo
roman
Score 4.5 van 5 sterren.
€23,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.