Haar naam is Poppy Day, Amanda Prowse

Haar naam is Poppy DayIk ben bang dat ik slecht nieuws heb,’ zei de officier. Even was hij stil en tuitte hij zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. ‘We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben, en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.’ ‘Bedoelt u dood?’ vroeg ze met luide stem.

Poppy Day is kapster van beroep. Bij haar naam denk je aan iets liefs, iets zoets. Poppy is wel lief, maar ze is  ook een pittige tante. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde Mart. Hij had als kind al tegen haar gezegd, je raakt me nooit kwijt. We hebben touwtjes aan ons hart en als we elkaar nodig hebben trekken we aan die touwtjes.

Haar man wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten. Poppy gaat door met haar werk en bezoekt vaak haar geliefde oma. Met haar moeder heeft ze geen  hechte band. Haar man is gegijzeld en het lijkt erop of niemand actie onderneemt. Na het slechte nieuws besluit Poppy zelf haar man te gaan zoeken.

Ze neemt de touwtjes zelf in handen. Hier moet ze wel een prijs voor betalen. Ze probeert aan de touwtjes van haar hart te trekken maar op dat moment helpt het niet. Er is altijd al magie tussen Poppy en Mart geweest. Ze waren er altijd voor elkaar. Mart heeft het gevoel alsof hij de touwtjes los heeft gelaten. Hij was er niet toen zij aan haar touwtjes trok.

Ik vind Poppy Day, een mooi, lief en ontroerend verhaal. Een erg dik boek, maar ik moest doorlezen. Het verhaal nam me mee. Ik vind het een aanrader.

Afgelopen jaar werden Een beetje liefde en Wat heb ik gedaan? succesvol in het Nederlands geïntroduceerd. De pers en lezers waren zeer enthousiast en dat smaakt naar meer. Haar naam is Poppy Day is haar debuutroman.

 Informatie

Titel              Haar naam is Poppy Day
Auteur          Amanda Prowse
ISBN              9789402600391
Uitgeverij    Aerial

Bestel online knop

 

 

Haar naam is Poppy Day
Haar naam is Poppy Day
grote letter uitgave
Score 4.4 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.