Hallo Muur, Erik Jan Harmens

Hallo MuurHallo Muur van Erik Jan Harmens is door het boekenpanel van de wereld draait door verkozen tot Boek van de Maand. Dit boek is Erik Jan Harmens meest autobiografische roman ooit.

Ik vind Hallo muur, een mooie titel. De man in het boek praat ook letterlijk tegen een muur. Hij heeft veel meegemaakt. Hij kreeg een burn-out, is gescheiden, en zijn vader en enkele vrienden gingen dood. Zijn vader dronk veel. Hij ging ook veel  drinken.  Toch wilde hij stoppen met drinken. Het gaf hem een dubbel gevoel. Hij wil zijn vader niet achterna, maar hij wil ook dicht bij zijn vader blijven. De muur zegt niets terug, maar biedt de man wel nieuw perspectief. Misschien is het ook fijn dat de muur niks terug zegt. Want zo kan de man zijn verhaal kwijt. Erik Jan heeft de bodem van de put bereikt en hij wil een nieuw leven beginnen. Een leven zonder angsten, dwalen en falen.
In dit boek vertelt hij hoe hij een burn-out kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving.

Ik vind Hallo muur, een aangrijpend en eerlijk boek. Erik Jan heeft ook gevoel voor humor. Ik vind het moedig dat hij zijn verhaal met ons deelt. Ondanks het heftige onderwerp leest het boek lekker vlot. De zinnen en de hoofdstukken zijn kort maar krachtig. Eenvoudig, maar erg mooi. Het is een juweeltje.

Over Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (Harderwijk, 10 juli 1970) is schrijver, dichter en performer. Erik Jan Harmens  is een Nederlands dichter en schrijver. In 2003 verscheen zijn debuutbundel In menigten. Hij schreef poëzierecensies voor Trouw, De Groene Amsterdammer en Het Parool. In 2008 verscheen Erik Jan Harmens eerste roman: Kleine doorschijnende man.

Luister naar het verhaal van het Erik Jan

Informatie

Titel               Hallo Muur
Auteur         Erik Jan Harmens
ISBN             9789048818051
Uitgeverij   Lebowski

Bestel online knop

 

 

Hallo muur
Hallo muur
DWDD Boek van de maand - januari 2015
Score 4.4 van 5 sterren.
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Hallo, muur
Hallo, muur
DWDD Boek van de maand - januari 2015
Score 4.4 van 5 sterren.
€16,99
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.