Hallo wereld, Bana Alabed

Hallo wereldEen Syrisch meisje vertelt over de oorlog in haar land en pleit voor vrede

Bana is gek op boeken en op lezen. Ze oefent veel en denkt dat ze een goed verhaal heeft geschreven. Ze kreeg hierbij hulp van haar moeder en redacteur. Haar verhaal gaat over haar herinneringen uit de oorlog. Het zijn fijne dingen, maar soms zijn ze ook eng.
Wanneer de zevenjarige Bana Aittert over de verschrikkingen die zij met haar familie meemaakt in het door oorlog verscheurde Syrië, raken haar berichten de hele wereld en geeft ze een stem aan miljoenen onschuldige kinderen. Bana was drie toen de burgeroorlog uitbrak. Vier jaar lang maakt ze luchtaanvallen mee. Ze weet nog dat ze heel angstig was. Het ergst is het wanneer ze met haar ouders en twee jongere broertjes gevangen zit in Aleppo, zonder voedsel, water, of medicijnen. De bommen blijven vallen. Een hun huis en Bana en haar familie beginnen aan een gevaarlijke ontsnappingsreis naar Turkije.

Wil je weten hoe het afloopt. Lees dan dit prachtige boek. Bana hoopt dat haar verhaal veel mensen bereikt. En dat je mensen na het lezen van haar verhaal wilt helpen. Ban heeft een wens en dat is dat er vrede komt.

Ik vind het heel knap dat Bana dit boek heeft geschreven. Ze schrijft met een vlotte pen. Aangrijpend, en erg duidelijk.

Over de auteur Bana Alabed

Bana Alabed is geboren in 2009 in Aleppo, Syrië. Tijdens het beleg van de stad in 2016 bericht ze met opmerkelijk inzicht over de dagelijkse verschrikkingen. Haar tweets werden een social media-sensatie. In december 2016 werden Bana en haar familie van Aleppo naar Turkije geëvacueerd. Als ze groot is wil Bana onderwijzeres worden, net zoals haar moeder. Haar vader is advocaat, en ze heeft twee jongere broers, Noor en Mohamed. 

Informatie

Titel                 Hallo wereld
Auteur            Bana Alabed
ISBN                9789044352764
Uitgeverij   The House of Books

Bestel online knop

 

Hallo wereld
Hallo wereld
Een Syrisch meisje vertelt over de oorlog in haar land en pleit voor vrede
Score 4.5 van 5 sterren.
€23,98
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

[wp_ad_camp_1]

Eén antwoord op “Hallo wereld, Bana Alabed”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.