Hannah, Ronaldo Wrobel

HannahPrachtig tijdsbeeld en ontroerend liefdesverhaal aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in Brazilië.

Max las een kort tekstje in Hebreeuwse letters. ‘Joden’ gromde de agent. ‘Wat hebben ze nu weer verzonnen? ‘De schoenmaker hield een onschuldig ingrediëntenlijstje in zijn hand. Wat voor ingrediënten? Avelar stak een sigaret op. Max las met een zwaar accent. ‘Vier kroten, twee kilo aardappelen, en kilo vlees…. ‘Kroten’? Maar hij was voor iets anders ontboden.

Het is 1935, in Rio de Janeiro, begint een heksenjacht op de communisten.Van Max Kutner, een Pools-Joodse schoenmaker wordt verwacht dat hij voor het dictatoriale regime in Brazilië brieven uit het Jiddisch vertaalt. Dit moet hij onder politiedrang. Max wordt tot over zijn oren verliefd op een van de brievenschrijfsters, Hannah. Max gaat naar haar op zoek. Hij struint alle plaatsen af die ze in haar brieven noemt. Hij raakt verstrikt in  een netwerk van prostitutie, sociaal werk, spionage en contraspionage. De ware Hannah is niet het meisje uit de brieven.

Ik vond Hannah een speciaal boek. Ik ging helemaal mee in het verhaal. Erg origineel. Het heeft me verrast en ontroert.

Ronaldo Wrobel (Brazilië, 1968) is schrijver, en advocaat en woont in Rio de Janero.  Hij is opgevoed met de verhalen van  zijn uit Oost-Europa afkomstige Joodse familie, die gaan over het leven in Rusland en Polen aan het begin van de twintigste eeuwen over de migratie naar Brazilië. Hannah is Wrobels eerste roman.

Informatie

Titel                Hannah
Auteur          Ronaldo Wrobel
ISBN             9789044532555
Uitgeverij   De Geus

Bestel online knop

 

 

Hannah
Hannah
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Hannah
Hannah
€9,11
Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.