Hans en Grietje, Veronika Kopeckova

Hans en GrietjeNaar een sprookje luisteren is leuk. Maar als je dan ook nog eens kunt kijken, dat is wel heel bijzonder.

Dit boek vertelt niet alleen het verhaal van Hans en Grietje, maar laat het ook zien met mooie 3D-platen. Terwijl je wordt voorgelezen draai je steeds een nieuwe scène voor het gaatje van de kijkdoos. Beleef het sprookje van dichtbij!

Het verhaal

Er was eens

Diep in het bos woont een houthakker met zijn kinderen Hans en Grietje. De stiefmoeder houdt niet van de kinderen. Ze wil dat de houthakker de kinderen achterlaat in het bos. Hans en Grietje hebben het gehoord en Hans zorgt dat hij broodkruimels bij zich heeft. Als vader hun achterlaat gaan ze op zoek naar de kruimels. Maar helaas de vogeltjes hebben ze opgegeten. Wat nu? Ze zijn verdwaald. Hans klimt in een boom en ziet van de verte een lichtje branden van een huisje. Ze lopen naar het huisje toe en zien dat het van koek is gemaakt. Ze hebben honger en beginnen te snoepen van het huisje. Een oude heks opent de deur en roept: ‘Knibbel, knabbel knuisje …wie knabbelt er aan mijn huisje. De heks is boos en heeft plannetjes met de twee. Ze wil Hans vet mesten, maar Hans heeft daar ook wel wat op bedacht. Op een dag moet Grietje gaan kijken of de oven heet genoeg is. Maar Grietje is niet dom en vraagt of de heks haar wil helpen. Als de heks vooroverbuigt duwt Grietje haar naar binnen. Grietje gaat haar broer bevrijden en de vogels die het brood hebben opgepeuzeld brengt ze veilig thuis. Wat is de vader blij! En ze leefden nog lang en gelukkig.

Ik vind Hans en Grietje erg mooi van vormgeving. De illustraties zijn prachtig. De kijkdoos maakt het helemaal af.

Informatie

Titel               Hans en Grietje
Auteur           Veronika Kopeckova
Illustraties    Veronika Kopeckova
ISBN             9789026136900
Uitgeverij     De Fontein

Bestel online knop

 

 

Niet meer leverbaar

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.