Haring aan de Seine, Marjoleine Oppenheim-Spangenberg

Haring aan de SeineEen liefde in Parijs

Marjoleine vertrekt in de jaren tachtig met haar 14 jaar oudere liefde Boy naar Parijs om samen een nieuw leven op te bouwen. Er waait op dat moment een frisse wind – de net gekozen socialistische president Mitterand belooft verandering.
Marjoleine is verliefd op Boy, Het leven lacht haar toe.
Boy drinkt graag een glaasje wijn en andere drankjes. Ze vindt dit niet altijd leuk, maar och in Parijs moet dit toch kunnen. Het land van de liefde en de wijn.

Samen starten ze een bescheiden winkelketen, waarin ze haring, paling, zalm en kaviaar verkopen. Al snel wordt het een succes. Ze krijgen een boeiend sociaal leven en hun zoon Thomas wordt geboren. Het gaat steeds beter met hun winkel. Helaas komen er in hun relatie steeds meer scheurtjes. De drank speelt hierin een grote rol. Toch blijft Marjoleine van Boy houden. Maar ze weet ook, dat dit zo niet meer kan.
Blijft ze bij hem, of opent Thomas haar ogen?

Ik vind Haring aan de Seine een mooi en openhartig verhaal. Liefde kan veel moois in je leven brengen. Maar drank kan alles weer kapot maken. Soms ondersteun je iemand met zijn drankprobleem, lees dit alles in dit boeiende boek. Ik vind het moedig dat Marjoleine haar verhaal met ons deelt.

Over Marjoleine Oppenheim-Spangenberg

Marjoleine Oppenheim-Spangenberg woonde en werkte vijftien jaar in bruisend Parijs en zette daar samen met haar toenmalige man Boy een winkel- en restaurantketen op. Ze debuteerde in 2013 met het lovend ontvangen boek Over zij en ik, over het effect dat het kampverleden van haar moeder had op de dagelijkse kleine gewoontes binnen het familieleven tijdens haar jeugd. Haring aan de Seine is haar tweede autobiografische boek. Marjoleine is getrouwd, heeft een zoon en twee stiefdochters. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Informatie

Titel               Haring aan de Seine
Auteur            Marjoleine Oppenheim-Spangenberg
ISBN               9789044533897
Uitgeverij       De Geus

Bestel online knop

 

 

Haring aan de Seine
Haring aan de Seine
een liefde in Parijs
Score 3.6 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Haring aan de Seine
Haring aan de Seine
een liefde in Parijs
Score 3.6 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.