Hartenbreker, Geir Tangen

Hartenbreker Alexander Hauge Gudmundsson probeerde zijn ogen open te doen, maar kreeg ze alleen maar op een kiertje. Het was zondag, de laatste dag van de voorjaarsvakantie, en de avond ervoor had hij iets te diep in het glaasje gekeken. Hij lag in een vreemd bed, onder een groot donzen dekbed dat duur aanvoelde. Als hij het indrukte, kwam het meteen weer omhoog. Alles in de kamer was wit, behalve de donkerbruine balken onder het plafond en de bruine kledingkast naast het bed. Die was vast ook niet goedkoop, dacht hij. Hij was verkleumd en het puntje van zijn neus was ijskoud, hoewel het raam dicht was. Op een beige poef onder de vensterbank lag een stapeltje keurig opgevouwen kleren. Meisjeskleren. Hij liet zijn hoofd terugzakken op het kussen. Shit! Ben ik soms met iemand naar bed geweest?

Viljar Ravn Gudmundsson is journalist. Op een avond wordt hij gebeld door zijn zoon Alexander. De jongen is zeventien jaar. Na een feestje wordt hij wakker naast het meisje van zijn dromen. Maar de droom valt in stukken en het feestje is over. De jonge dame is dood. Als bewijzen ook zijn kant op wijzen, raakt hij in paniek en slaat op de vlucht.

Lotte Skeisvoll, is bevriend met Viljar, zij probeert te bewijzen dat Alexander onschuldig is. Helaas komt ze tot de conclusie dat hij wel de dader is. De band tussen vader en zoon wordt er niet beter op. Toch houden ze van elkaar. De grote vraag is, heeft Alexander ook iets met drugs te maken? Hebben drank en drug invloed gehad op zijn gedrag ? Heeft zijn geheugen hem in de steek gelaten? Viljar kan dit niet geloven. Zijn zoon? Wat heeft hij gedaan? Of is alles anders dan het lijkt?
Toch lijkt het of zijn zoon een dubbelleven leidt. Maar dan wordt andere jongen die op het feest was vermoord,
Wat is er toch aan de hand? Lees het allemaal in dit spannende boek.

Ik vind Hartenbreker een spannend boek. Het is lekker vlot geschreven. Geir neemt je mee in de spannende verhaal. Ik vond het wel lastig, want ik kan natuurlijk niet te veel verklappen. Maar een ding is zeker, ga dit spannende boek lezen.

Over de auteur

Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger van Noorwegen. Het meesterwerk is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand werd het gepre-empt door Gyldendal, een van de meest prestigieuze uitgevers van Noorwegen, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam. De buitenlandse rechten zijn aan 15 landen verkocht.

Informatie

Titel                  De Hartenbreker
Auteur           Geir Tangen
ISBN               9789044351224
Uitgeverij    The House of books

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.