Heleen, Johan Steenhoek

HeleenEric is ondernemer en erg gelukkig met zijn vrouw Heleen. Hij werkt hard, maar tijdens zijn vakantie op Ameland beseft hij dat het tijd is om het rustiger aan te gaan doen. Hij zal zijn opvolgers inwerken en eindelijk de tijd hebben om van het leven te genieten. Zijn plannen worden ruw verstoord. Zijn vrouw belandt in het ziekenhuis en alles wordt anders. Eric krijgt geen rust. Heleen heeft een bloeding van de slagader naar de hersenen gehad. Een uitstulping in de slagader, een aneurysma is gesprongen. Hier begint al de ellende.

Hij  krijgt het druk en denkt terug aan hun mooie momenten. De eerst keer dat ze seks hadden was fijn, maar wel behelpen in zijn Fiat 850. De volgende dag bracht hij haar een roos. Op het kaartje had hij geschreven ‘Eén roos, duizend redenen.’ Zijn grote liefde gaat steeds achteruit en komt niet meer naar huis. Dan spelen zijn hormonen een spel met zijn geweten. Hij wordt verliefd op Brigitte, Hij heeft nu twee liefdes, zijn liefde Heleen met een verleden. En zijn liefde Brigitte een vrouw met een toekomst. Eric worstelt met zijn gevoelens en voelt zich schuldig. Hij zorgt goed voor Heleen en begint ondertussen een relatie met Brigitte. En dan na vier jaar strijd is Heleen dood. Eric heeft er vrede mee. Zijn vrouw zit niet meer opgesloten in haar eigen lichaam. Ze hoeft niet meer te vechten. Heleen heeft rust.

 

Ik leg de roos op haar kist. Eén roos duizend redenen.

Pretty amazing grace is what you showed me,
pretty amazing grace is who you are.
I was an empty vessel you filled me up inside.
And with amazing grace restored my pride

Uit:  Pretty Amazing grace Neil Diamond

Ik heb hier geen woorden voor. Heleen is een lief, mooi, en ontroerend boek.
Ik vind het moedig dat Johan dit met ons deelt. Zijn liefde voor beide vrouwen beschrijft hij met veel warmte. Een pareltje.

Over de auteur:

Johan Steenhoek heeft als ondernemer jarenlang veel te hard gewerkt en besluit tijdens een vakantie dat hij het rustiger aan wil doen. Een maand na de vakantie slaat het noodlot echter toe: zijn vrouw wordt ernstig ziek. Hij houdt een dagboek bij en die dagboeknotities vormt hij later om tot zijn debuutroman Heleen.

Informatie

Titel                  Heleen
Auteur            Johan Steenbeek
ISBN                9789492221599
Uitgeverij     Futuro

Bestel online knop

 

 

Heleen
Heleen
autobiografische roman over liefde en loslaten
Score 4.2 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Heleen
Heleen
autobiografische roman over liefde en loslaten
Score 4.2 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.