Hemelvaart, Judith Koelemeijer

HemelvaartHet is zomer 1985. Zes meisjes besluiten om de vakantie door te brengen op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lacht de dames toe. Helaas is de feestvreugde maar van korte duur. De laatste nacht gebeurt er een ongeluk. De meiden gaan met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist gaan ze weer terug naar huis. Judith Koelemeijer was één van hen. In het autobiografische boek Hemelvaart ontrafelt ze dit aangrijpende verhaal uit haar jeugd.

Het heeft op iedereen een enorme indruk gemaakt. Maar ieder heeft er zijn eigen verhaal en gevoel bij deze dramatische gebeurtenis. Judith gaat op zoek wat er die nacht precies is gebeurd. Hoe kon zij haar vriendin Annette verliezen? Ze neemt contact op met de ouders van Annette. en de meisjes die er ook bij waren betrokken. Judith gaat terug naar Paros om naar de ware toedracht op zoek te gaan. En de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren

Hemelvaart is een ontroerend, verhaal. Ik vind dat Judith het mooi onder woorden brengt. Vriendschap, schuld en verschillende herinneringen zijn boeiende thema´s. Jonge mensen die van het leven willen genieten. Op weg om volwassen te worden. Ze ondervinden hoe het is dat pijn ook hoort bij het volwassen worden. In een woord prachtig!

Lees ook van Judith Koelemeijer: Het zwijgen van Maria Zachea

Informatie

Titel Hemelvaart
Auteur Judith Koelemeijer
ISBN 9789045021829
Uitgeverij Atlas Contact

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.