Het antidieetboek, Gerrit Jan Groothedde

Het antidieetboekDe titel van dit boek sprak me aan. Ik ben zelf ook geen voorstander van diëten. Natuurlijk is het wel verstandig om goed op je voeding te letten. We worden tegenwoordig overspoeld met dieetboeken. De één na het andere dieetboek verschijnt. Maar er zijn nog steeds te veel mensen met overgewicht.

Gerrit Jan Groothedde laat zien hoe je af kunt vallen door gewoon je verstand te gebruiken. Volgens de schrijver kun je goed eten én gewicht verliezen. Hij denkt dat dit niet moeilijk is,  Als je bereid bent de vele marketingmythes door te prikken. Het antidieetboek geeft je daarvoor de middelen in handen vanuit een stevige kennis van zaken en op basis van persoonlijke ervaring.
Onze maatschappij is obesogeen oftewel dikmakend. Als je aanleg hebt zoals zo velen en een verkeerd eetpatroon en leefwijze hebt ontwikkeld of aangeleerd, dan word en blijf je dik.
In het boek staan tips en een openhartig relaas van de auteur die door toepassing van een aantal simpele leefregels in anderhalf jaar tijd 35 kilo afviel. Ik vind dit een mooie toevoeging aan het boek. Gerrit Jan Groothedde laat hiermee zien hoe hij zelf aan de slag is gegaan om zijn overtollige kilo’s kwijt te raken.
Het opent je de ogen met tal van praktijkvoorbeelden over de onzin die er vanuit de voedings- en dieetindustrie over je wordt uitgestort.
De auteur baseert zijn adviezen voor een gezond eetpatroon op gezond verstand. Dat is ouder dan wetenschap.

Ik vind Het antidieetboek een  goed boek. Mooie voorbeelden, humor, duidelijk en Gerrit Jan Groothedde schrijft uit ervaring. Een aanrader voor mensen die aan hun gewicht willen werken.

Over Gerrit Jan Groothedde

Gerrit Jan Groothedde is culinair journalist. Eind jaren zeventig was hij souschef in het Brusselse restaurant L’Italiano. Sinds 2000 is hij freelance journalist.

Informatie

Titel                Het antidieetboek
Auteur          Gerrit Jan Groothedde
ISBN              9789000340989
Uitgeverij    Spectrum

Bestel online knop

 

 

Het antidieetboek
Het antidieetboek
afvallen zonder kuren of andere fratsen volgens Eetschrijver
Score 4.1 van 5 sterren.
€11,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het antidieetboek
Het antidieetboek
afvallen zonder kuren of andere fratsen volgens Eetschrijver
Score 4.1 van 5 sterren.
€17,95
Uiterlijk 28 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.