Het blauw tussen hemel en zee, Susan Abulhawa

Het blauw tussen hemel en zeeKhaled is een bijzondere jongen: nog voor zijn geboorte is hij al bevriend met zijn oudtante en tante. Net als Khaled komen zij uit Gaza en net als Khaled kennen zij een leven dat in het teken staat van vluchten, angst en gevaar.

Ook de jonge Palestijns-Amerikaanse arts Nur stamt, zonder het te weten, van hen af. Ze wordt met haar familie herenigd wanneer ze naar Palestina vliegt om Khaled te behandelen, die aan het locked-in-syndroom lijdt. In Het blauw tussen hemel en zee vertelt Khaled de verhalen van zijn Palestijnse familie. Zo schetst hij een aangrijpend beeld van de oorlog die Gaza nu al drie generaties in zijn greep houdt.

Het blauw tussen hemel en zee is een aangrijpend en bijzonder verhaal. Een boek om je aandacht bij te houden. Ik ga het zeker nog een keer lezen.

Over Susan Abulhawa

Susan Abulhawa is in Palestina geboren tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967. Ze groeide op in Koeweit, Jordanië en Oost-Jeruzalem en woont nu in de Verenigde Staten. In South-Carolina studeerde ze biomedische wetenschappen.
Abulhawa publiceerde in New York Daily News, Chicago Tribune, Christian Science Monitor en Philadelphia Inquirer. Ze is tevens oprichter van Playgrounds for Palestine.

Informatie

Titel                  Het blauw tussen hemel en zee
Auteur              Susan Abulhawa
ISBN                  9789044535075
Uitgeverij        De Geus

Bestel online knop

 

 

Het blauw tussen hemel en zee
Het blauw tussen hemel en zee
een roman
Score 3.7 van 5 sterren.
€4,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het blauw tussen hemel en zee
Het blauw tussen hemel en zee
een roman
Score 3.7 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.