Het emotionele DNA, Pierre Capel

Het Emotionele DNAGevoelens bestaan niet, zij ontstaan

Wanneer we over onze gevoelens spreken weten we precies waar we het over hebben. Maar hoe ontstaan gevoelens en waar komen ze vandaan. Een boeiend onderwerp. Gevoelens zijn voor velen als een soort mist die door ons hele lijf dwarrelt. Maar volgens auteur Pierre Capel is dat niet zo. Gevoelens zijn verbonden aan keiharde biochemie, die een enorme impact heeft op ons functioneren. Niet het functioneren op een soort metafysisch, vaag niveau, maar juist op het reilen en zeilen van de cellen in ons lichaam, tot en met het gebruik van het DNA door die cellen.

Gevoelens sturen enorm veel vitale processen die niet alleen van invloed zijn op het verloop en ontstaan van ziekten, maar bepalend zijn voor onze gezondheid en welzijn en zelfs onze levensduur. Gevoelens positief of negatief kunnen invloed hebben op ziektes zoals: onvruchtbaarheid aderverkalking, tumoren, diabetes ets. Maar ook bij symptomen als pijn en angst. Ik denk dat sommige mensen zich hier wel in kunnen herkennen.

Sport en yoga en meditatie kunnen hierbij een enorme positieve verandering teweeg Ik kan me hier iets bij voorstellen. Maar het is een lastig onderwerp. Bij mij helpt het als ik ga wandelen met mijn hond. Pijn en onmacht of verdriet komen dan in een ander daglicht te staan.

Dit boek neemt je mee in de wereld van gevoelens. Bij het lezen dit boek kreeg ik veel informatie te verwerken. Mijn gevoel sloeg wel even op hol. Als lezer kreeg ik er zelfs hoofdpijn van omdat ik heel veel informatie tot me kreeg.

Ik vind Het emotionele DNA een boeiend boek. Het boek heb ik niet in een keer uitgelezen. Ik kreeg zo veel informatie te verwerken. Maar het is beslist een boek om af en toe in te lezen.

Meer over de auteur Pierre Capel

Pierre Capel (P.J.A. Capel) is emeritus hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht. Naast jarenlange fundamentele en moleculair biologische research binnen het vakgebied van de immunologie heeft hij ook veel gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe therapieën en inzichten op het gebied van beenmerg- en niertransplantatie en het ontwikkelen van op antistof gebaseerde immunotherapieën. De laatste jaren heeft hij de biochemische achtergrond van sport, yoga en meditatie bestudeerd. Hij geeft nu veel lezingen en gastcolleges in binnen- en buitenland.

 Informatie

Titel                 Het emotionele DNA    
Auteur           Pierre Capel
ISBN             9789402602074
Uitgeverij j  Airial 

Bestel online knop

 

 

Het emotionele DNA
Het emotionele DNA
gevoelens bestaan niet, maar ontstaan
Score 4.2 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.