Het feest der onbeduidendheid, Milan Kundera

Het feest der onbeduidendheidIn Het feest der onbeduidendheid zijn de vrienden Alain, Ramon en Charles op zoek naar het eindeloos goede humeur dat volgens de ernstige filosoof Hegel niet mag ontbreken, voor humor in je leven.

Alain denkt over de navel als erotisch middelpunt van het lichaam, Ramon vlucht langs een lange rij bezoekers voor de engelen van Chagall. En Charles wil een toneelstuk voor het marionettentheater schrijven en volhardt de voormalige acteur Caliban in zijn nep-Pakistaans waarmee hij niemand nog langer imponeert. Behalve dan een Portugese dienstmeid.
Wat als we een grap niet als grap herkennen?
Het feest der onbeduidendheid, de vierde Franse roman van Milan Kundera, zou gelezen kunnen worden als een bespiegeling over die vraag.

Ik vond Het feest der onbeduidendheid erg mooi. Een verhaal om niet even vlug te lezen. Filosofische materie om goed over na te denken. Net als De ondraaglijke lichtheid van het bestaan, een boek om niet te vergeten.

Over Milan Kundera

Milan Kundera (Tsjechoslowakije, 1929) geldt als een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers. Sinds 1975 woont hij in Frankrijk. Zijn laatste drie romans, Onwetendheid, Traagheid en Identiteit, schreef hij oorspronkelijk in het Frans. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan, dat tevens succesvol werd verfilmd, betekende Kundera’s internationale doorbraak. Hij ontving talloze onderscheidingen en prijkt al jaren op het lijstje van mogelijke Nobelprijskandidaten. In 2011 werd zijn werk opgenomen in de prestigieuze Pléiadereeks, een eer die niet eerder aan een levende schrijver werd verleend.

Informatie

Titel              Het feest der onbeduidendheid
Auteur         Milan Kundera
ISBN             9789026328190
Uitgeverij    Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

Het feest der onbeduidendheid
Het feest der onbeduidendheid
Score 3.5 van 5 sterren.
€12,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.