Het geluid van de stilte, Filip Plompen

Het geluid van de stilteEen boek over pesten, vriendschap en dromen

Ongeveer een jaar gelden heb ik het manuscript van Het geluid van de stilte van Filip gelezen. De titel sprak me aan. Ik begon te lezen en ik was verkocht. Nu heb ik het boek, met een prachtige omslag en een bijzondere boekenlegger.

Het verhaal gaat over Nick, een meisje met een jongensnaam. Ze lijkt ook op een jongen en, wordt gepest op school. Nick is zeventien jaar en speelt in een theatergezelschap de rol van Alleentje. Het verhaal gaat over ergens bij horen of niet. Nick voelt zich ook een lelijk eendje. Ze hoort er niet bij. Haar ouders geven haar ook geen gevoel van eigenwaarde.
Dan leert ze Simon kennen het lijkt erop of het pesten stopt. Samen met Simon wordt ze uitgenodigd op een feestje. Nick is onzeker maar Simon weet haar over te halen en ze gaat mee. Op de party ontstaat een woordenwisseling, tussen de jongens. Simon gaat naar buiten met Jorg en Dave om te praten. Wanneer de voormalige pestkoppen een paar uur later weer naar binnen komen ontbreekt elk spoor van Simon. Waar is Simon gebleven?

Bij de titel gingen mijn gedachten naar dit lied van Boudewijn de Groot Het Geluid van stilte.

Luister duisternis, mijn vriend,
Waaraan heb ik het verdiend
Dat ik telkens in mijn dromen
Dezelfde angst moet tegenkomen?
En het visioen dat mij bedreigt.
En ik iedere nacht weer verwacht.
Met het geluid van stilte.

Niemand verdient het om gepest te worden. Jongeren kunnen daar in de donkere nacht wakker van liggen. Filip kan erg beeldend schrijven. Hij neemt je mee in zijn verhaal. Pesten is een geluid dat gehoord moet worden. Daar mag je niet stil over zijn. Het geluid van de stilte is een aanrader voor jong en oud. Ik ben er stil van.

Filip Plompen is wijnadviseur bij Colruyt en volgt een opleiding Toegepaste Psychologie via afstandsonderwijs. Naast fietsen en marathons lopen is schrijven zijn passie. Wat in 2010 begon als een impulsieve daad, groeide uit tot een droom en een waar project. Ondertussen heeft hij niet stilgezeten: zijn volgende manuscripten liggen klaar om afgewerkt te worden. Een mix van humor en emotie vormt de rode draad in zijn jeugdromans.

Informatie

Titel              Het geluid van de stilte
Auteur         Filip Plompen
ISBN             9789491144226
Uitgeverij   Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

 

Het geluid van de stilte
Het geluid van de stilte
Score 4.0 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.