Het geluk van Lou, Lorraine Fouchet

Lorraine Fouchet
Lorraine Fouchet

Het geluk van Lou is een boek vol champagne, liefdesaffaires, muziek en Bretonse gerechten! Het is een ontroerende familieroman over leven na een groot verlies.

Ik heet Jozef, jij noemde me Jo. Met rode ogen zit ik op de voorste rij in de kerk, met de jopper en mijn zeegroene trui om mijn schouders. Je zei dat lelies een  geur  hadden die de doden kon wekken, die had ik dus voor je moeten kopen. Je had gevoel voor liefde, maar ook voor humor, veel absurder dan het mijne. Ik weiger te aanvaarden dat zo’n stralende vrouw dood is.

 Of hij wil of niet, Josef moet zijn lot aanvaarden. Lou is er niet meer. En er staat hem ook nog een ‘opdracht’ te wachten.
Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île  de Groix, Bretagne. Lou dronk graag champagne , maar alleen Mercier. Ze had zo haar eigenaardigheden. Koken was niet haar sterkste kant. Maar ze deed het wel met haar hart en met veel liefde. Lou was altijd hartelijk en vrolijk. Maar nu is ze dood en het gezin dreigt uit elkaar te vallen. Lou heeft een testament. Daarin vraagt ze aan Jo ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen. Ze wil dat hij de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah probeert te  herstellen. Er is nog een brief, maat die mag hij pas lezen, als het hem is gelukt de relatie te herstellen. De brief heeft ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert.

Het geluk van is een heerlijk boek voor op vakantie, of voor in de tuin.  Gewoon lekker genieten. Een lach en een traan. In een woord prachtig.

Over de auteur Lorraine Fouchet

Lorraine Fouchet (Frankrijk, 1956) is arts op de spoedeisende hulp en bestsellerauteur. Het geluk van Lou is haar zeventiende roman. Ze woont afwisselend in de buurt van Parijs en op  Île de Groix, waar dit boek speelt.

Informatie

Titel                  Het geluk van Lou
Auteur            Lorraine Fouchet
ISBN               9789046822180
Uitgeverij    Nieuw Amsterdam

Bestel online knop

 

 

Het geluk van Lou
Het geluk van Lou
Score 4.6 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het geluk van Lou
Het geluk van Lou
Score 4.6 van 5 sterren.
€16,95
Uiterlijk 22 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.