Het Gerecht, Inge Ipenburg

Het gerechtHet gerecht van Inge Ipenburg is een spannende thriller over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden?


Sandra Hazelaar is een voormalig actrice. De media-aandacht staat op een laag pitje. Tegenwoordig geeft ze leiding in een cateringbedrijf en huiskamerrestaurant. Op een avond is ze getuige van een verkrachting in het Amsterdamse Sarphatipark. Dit zet haar leven op z’n kop. Sandra herkent de strafadvocaat mr. Joachim Hansson. Hij is regelmatig te zien aan de desk van een entertainmentrubriek. Hij herkent Sandra ook en dat belooft niet veel goeds. Sandra wil opkomen voor de jonge vrouw die is verkracht. Maar het lijkt of Joachim alle touwtjes in handen heeft. Er gebeuren spannende dingen en iedere keer trekt Joachim aan het langste eind. Sandra kan niks bewijzen. Maar ze wil dat Joachim wordt gepakt. Ze wil alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. Helaas heeft Joachim veel macht en die reikt heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen.
Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Bekende personen uit de media worden flink op de hak genomen. De spanning komt niet van gewelddadige moordpartijen maar door de bedreigingen van de charismatische en invloedrijke Hansson. Het groeiende dilemma, hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je geliefden; dit dilemma wordt goed uitgewerkt.

Ik vind Het Gerecht erg spannend. Inge kan erg mooi schrijven. Ik kon niet stoppen met lezen. In een woord, prachtig, een absolute aanrader.

Inge Ipenburg raakte tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon met schrijven. Met tussenpozen kwam Het gerecht tot stand. Inge is bekend als actrice en was recent te zien in de serie ‘Celblok H’. Het gerecht is een spannend verhaal voor de lezers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Informatie

Titel                  Het Gerecht
Auteur             Inge Ipenburg
ISBN                 9789026136542
Uitgeverij       De Fontein

Bestel online knop

 

 

Het gerecht
Het gerecht
Score 3.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het gerecht
Het gerecht
Score 3.5 van 5 sterren.
€10,-
Uiterlijk 8 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Het Gerecht, Inge Ipenburg”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.