Het goede leven, Annegreet van Bergen

Het goede levenHoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd

We leven in een rijk landje. Na de oorlog is alles met sprongen vooruit gegaan.
In Het goede leven staan  veel voorbeelden.
Beroepen  verdwenen, maar er komen weer andere voor in de plaats. De televisie bracht ook veel verandering. Men zag wat er zich in de wereld allemaal afspeelde.  Door de bromfiets kwamen mensen zelf ook verder van huis, hun wereld werd groter. Later werd dit de auto.  De mensen gingen weer iets verder van huis.
Leuk is om te lezen over de wekflessen. En de wekelijkse wasbeurt in een teiltje. Nu gaan we lekker in bad, of onder de douche.
De ijsbloemen op de ruiten, wie weet het nog? Het stoppen van sokken, ook dat is nu niet meer zo. Sommige mensen moesten gaan bellen bij de buren.
Annegreet laat met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.
Vroeger spaarde je nog voor je uitzet als je ging trouwen. Maar dat is een lang vervlogen tijd. Want welke vrouw wordt er nu nog ontslagen omdat ze gaat rouwen.

De tijd dat je moest wachten op een telefoonaansluiting. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen. De digitale wereld gaat maar door, dus alles is anders geworden  en sneller. Maar is het ook beter?
En wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan?

Ik vind Het goede leven een erg mooi boek. Het is vlot geschreven en met veel humor. Er staan prachtige foto’s in Het goede leven.  Ik herken ook veel en het toverde een lach op mijn gezicht.
Ik vind het een aanrader voor jong en oud. Ouderen zullen veel dingen herkennen en jongeren zien hoe het leven vroeger was. Jongeren zullen het snel aan de kant leggen en gaan verder in hun digitale wereld.

Over de auteur

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burn-out, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In maart 2016 verschijnt hiervan een nieuwe editie. Annegreet van Bergen  publiceerde in 2010 het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen, zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs 2015 en de NS Publieksprijs 2015 en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek. Op bol.com vind je alle boeken van Annegreet van Bergen, waaronder het nieuwste boek van Annegreet van Bergen.

Informatie

Titel                     Het goede leven
Auteur               Annegreet van Bergen
ISBN                   9789045036731
Uitgeverij        Atlas/Contact

Bestel online knop

 

Het goede leven
Het goede leven
hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd
Score 4.5 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.