Het huis met griep, Esther van der Ham

Het huis met griepRegelmatig krijg ik boeken van Uitgeverij Droomvallei dat is altijd erg leuk. Alleen de naam van de uitgever, laat je al dromen.
Het huis met griep trok mijn aandacht. Heel Nederland hoest en proest en dan dit. Ik werd nieuwsgierig.

Het verhaal

Max lacht zijn zusje Dora uit omdat ze geen melk in kan schenken. Ze doet haar best, maar het huis rilt. Haar moeder en Max willen haar niet geloven. Een huis dat rilt? Dora rent de tuin in omdat ze verdrietig is. Waarom geloven ze haar niet.
In het bos ontmoet ze een trol, die luistert wel naar haar verhaal. De trol gaat haar helpen om het huis beter te maken. Het huis heeft griep! Lukt het ze om het huis beter te maken? En wat te doen met de heks? En de dieven moeten helpen om iets te stelen. Wat? Dat ga ik niet verklappen. Dat moet jullie lezen in dit mooie boek.
Niet alleen lezen, maar ook naar de prachtige tekeningen kijken.
Natuurlijk is het ook belangrijk dat Dora veilig thuiskomt.

Ik vind Het  huis met griep een fantastisch boek. Het is leerzaam voor kinderen en mooi in een verhaal verpakt in een leuk verhaal. De plaatjes maken het allemaal nog leuker. Op deze manier komen kinderen meer te weten over van zonne-energie. Een aanrader, voor ouders, kinderen en scholen.

Dit sprookje voor kleuters en onderbouwgroepen van de basisschool laat de kinderen kennismaken met de wereld van onderzoekers op het gebied van zonne-energie en daagt ze uit om zelf op onderzoek uit te gaan met de school of de ouders..
Dit boek is geschreven voor het expertisecentrum Duurzame Innovatie van Avans Hogeschool

Over Esther van Ham

Eigenaar van Droomvallei Uitgeverij waar zij inspirerende, creatieve en positieve boeken uitgeeft voor kinderen en volwassen. Zij houdt van het waarmaken van dromen en werkt daar graag aan mee. Zelf schrijft en illustreert kinderboeken.

Informatie

Titel               Het huis met griep
Auteur          Esther van der Ham
ISBN              9789491886300
Uitgeverij    Droomvallei

Verkrijgbaar bij de Droomvallei

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.