Het jasje van Luis Martín, Gilles van der Loo

Het Jasje van Luis MartinEr zijn altijd overeenkomsten met bestaande figuren.
Van der Loo’s boek is onder meer opgedragen aan een vriend die Gijs heet.

Giiles schrijft in Het jasje van Luis Martin over het Amsterdamse horecaleven, in de jaren negentig. Issa en Gijs leren elkaar kennen achter de bar. Twee verschillende jongens maar vrienden voor het leven. Issa is een onzekere jongeman uit de provincie. Gijs is vier jaar ouder, de beste barman van de stad en kan roken als een balsahouten afgod. Het verhaal wisselt af tussen het heden en verleden. Maar Gijs verdwijnt en wordt dood aangetroffen in het IJ.

Issa worstelt met het verlies van Gijs. Gijs groeit op zonder vader en wordt zelf vader. Gijs is dood en Issa heeft geen tijd om dit te verwerken. Dan is er ook nog het fascinerende verhaal over Luis Martín Murillo, barman in het Madrid van de jaren zestig en de grote leermeester van Gijs. Hij mocht zijn jasje dragen en Gijs vertelde veel voer hem. De jonge mannen zagen in hem de vader waarvan ze van droomde.
Het jasje van Luis Martin heeft dus drie verhaallijnen die elkaar afwisselen. Het leven vóór de dood van  Gijs en het leven na de dood van Gijs.  En tussendoor  het verhaal van de Spanjaard Maar wat is toch het ware verhaal, achter Luis Martin. En wat wil Issa overbrengen aan zijn zoon van de lessen van Luis Martin en Gijs?

Ik vind Het jasje van Luis Martìn erg mooi. Liefde, vriendschap en vadergevoelens lopen als een rode draad door dit verhaal. Ik vind een boek met meerdere verhaallijnen nooit prettig om te lezen. Gilles van der Loo kan beeldend schrijven en neemt je mee. Het boek las dus lekker vlot. Ik had geen last van het wisselen in tijd.

Meer over de auteur Gilles van der Loo

Gilles van der Loo (1973) studeerde klinische psychologie en werkte vijftien jaar in overwegend Italiaanse horeca. Hij debuteerde in 2010 in het literaire tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur zou worden, en publiceerde daarna columns, blogs en verhalen op uiteenlopende plekken. In 2012 verscheen zijn verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit, in 2013 volgde zijn roman Het laatste kind.

Informatie

Titel                Het jasje van Luis Martín
Auteur           Gilles van der Loo
ISBN               9789028261679
Uitgeverij     Van Oorschot

Bestel online knop

 

 

Het jasje van Luis Martín
Het jasje van Luis Martín
Score 4.8 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het jasje van Luis Martin
Het jasje van Luis Martin
Score 4.8 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.