Het kunstboek voor kinderen, Wit, Phaidon Press Limited

Het kunstboek voor kinderen‘Ieder kind is een kunstenaar’ – Pablo Picasso

Wij zijn het helemaal eens met Picasso, en met Einstein, die zei: ‘Creativieit is besmettelijk, geef het door!’ Daarom lanceren wij Lemniscaat uit de kunst.  In samenwerking met kunstuitgeverijen als Phaidon en Thames & Hudson brengen wij de allermooiste kunstboeken voor kinderen naar Nederland. Boeken die je met nieuwe ogen laten kijken naar kunst. Maar ook boeken om zelf mee aan de slag te gaan. De kunstboeken voor kinderen zijn een grote ontdekkingstocht in de wereld van de kunst. Wij verheugen ons op de prachtige boeken die we de komende jaren met Lemniscaat uit de kunst zullen uitgeven.

Ga met kinderen aan de slag. Misschien is het kind creatief, maar kinderen hebben wel veel vragen. Ze  hebben veel fantasie en ook hier wordt leuk en duidelijk op ingegaan, in dit fantastische boek. Is verkleden kunst? Hoe schilder je gevoelens? Kun je een neus schilderen? Het kunstboek voor kinderen gaat op allerlei onderwerpen in. Een kunstenaar maakt ook een keuze, wat wil hij, waarom kiest hij juist voor die stijl?

Helder, eenvoudig en bijzonder leuk – Het kunstboek voor kinderen is ideaal voor ouders en leraren die kinderen voor het eerst in aanraking willen brengen met kunst, maar ook voor alle anderen die op een nieuwe, verfrissende manier naar kunst willen kijken. Met kunstwerken van: Albrecht Altdorfer, Giuseppe Arcimboldo, Jacopo Bassano, Sandro Botticelli, Pieter Bruegel de Oude, Vittore Carpaccio, Christo en Jeanne-Claude, Edgar Degas, Jan van Eyck, Alberto Giacometti, Gilbert en George,Vincent van Gogh, Katsushika Hokusai, Hans Holbein de Jongere, Donald Judd, Jeff Koons, Leonardo da Vinci, Simone Martini, Joan Miró, Claude Monet, Pablo Picasso, Jackson Pollock, Rembrandt van Rijn, Bridget Riley, Henri Rousseau, Cindy Sherman, J.M.W. Turner, Diego Velázquez, Andy Warhol en Grant Wood.

Ik vind Het kunstboek voor kinderen, Wit, in een woord fantastisch. Duidelijk, vrolijk, met prachtige illustraties. Een feest om met kinderen over kunst te praten. Samen met dit boek kan dit een stuk eenvoudiger zijn. Een aanrader voor jong en oud.

Informatie

Titel                 Het kunstboek voor kinderen, wit
Auteur            Phaidon Press Limited
Illustraties   Phaidon Press Limited
Uitgeverij     Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Het kunstboek voor kinderen
Het kunstboek voor kinderen
Score 4.8 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.