Het laatste huis, Ludique le Vert

Geheimen van mijn vaderGeheimen van mijn vader

Bloedverwantschap is geen garantie voor een goede verstandhouding. Een bloedverwant is immers per definitie ook geen geestverwant. Je kunt een uitgesproken aversie jegens je moeder hebben en je vader onvoorwaardelijk adoreren, een broer koesteren, de ander bestrijden en een zus uit je leven bannen.

Dit is nog maar een deel van het voorwoord. Een ding wist ik zeker, dit boek moet ik lezen.

Reinder en zijn vriendin Sarah gaan naar Frankrijk Reinder wil op zoek naar zijn vader, Max. Na een conflict zijn ze ieder hun eigen weg gegaan. Max en Rein hebben elkaar al jaren niet meer gezien of gesproken. Destijds was Rein nog een jongen en nu is hij een volwassen man. Rein zijn hoofd zit vol met vragen. Wat is de reden van de scheiding van zijn ouders?
Heeft zijn moeder gelijk, was er een vriendin?

De belangrijkste vraag voor Reinder is? Is het waar dat er niet twee maar drie zussen waren?Zo gaan Reinder en Sarah op zoek naar Max. Iedere keer als ze denken, dat ze hem hebben gevonden, gaat het weer mis. Het lijkt of mensen bij de naam Max, snel afhaken.

Uiteindelijk hoort Max dat Reinder naar hem op zoek is. Max denkt niet aan geldkwestie, want dat had Reinder ook op een nadere manier kunnen regelen.
Wat is er aan de hand? Vader en zoon ontmoeten elkaar er wordt wel gepraat, maar wordt er ook écht iets gezegd. Max is een vriendelijke man, open van karakter. Reinder is gesloten. Ja, af en toe een lach, maar dat is toneel.
Komt het goed tussen vader en zoon. Worden alle familie geheimen opgelost, of is het te laat

Ooit keert een, ieder terug naar zijn oorsprong, de familie. Vroeg of  laat, soms te laat.

Het laatste huis, is in een woord prachtig. Ludique kan beeldend schrijven. Hij nam me mee op reis naar Frankrijk. Er was ook een reis in mijn hart. Het boek is uit, maar het is een verhaal om nog lang over na te denken. Een absolute aanrader.

Ludique le Vert is het pseudoniem van een oud docent Hoger Onderwijs die direct na zijn pensionering naar de Franse Corrèze emigreerde waar hij samen met zijn vrouw Maria woont, leeft en schrijft.

Informatie

Titel             Het laatste huis
Auteur       Ludique le  Vert
ISBN           9789461852229        
Uitgeverij Village is een imprint van
van Van Dorp Uitgevers

Bestel online knop

 

 

Het laatste huis
Het laatste huis
Geheimen van mijn vader
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het laatste huis
Het laatste huis
Geheimen van mijn vader
€17,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.