Het leven van de ander, Katie Dale

Het leven van de anderHoe kun je uitkijken naar je toekomst als je weet dat je verleden een leugen is?


Toen ik een persbericht kreeg van uitgeverij Karakter over Het leven van de ander was ik enthousiast. Het onderwerp van dit boek sprak me aan.
In het begin vond ik het ook erg leuk om te lezen om te lezen. Maar al snel kon ik mijn aandacht niet meer bij het verhaal houden.

Het verhaal

Trudie Keuning is de moeder van Rosie. Trudie sterft aan de erfelijke en altijd dodelijke ziekte van Huntington.
Rosie is achttien jaar en ze hield heel veel van haar moeder. Het leven van het meisje staat op z’n kop. Ze maakt zich zorgen omdat de ziekte erfelijk is.
Ze besluit om haar DNA te laten testen om te weten waar ze aan toe is. Maar dan doet een vriendin van haar moeder en tevens de verloskundige die Rosie achttien jaar eerder geboren heeft zien worden, een bekentenis: Trudie zou niet Rosies echte moeder zijn geweest.
Dit is een klap in het gezicht van Rosie en haar wereld staat op z’n kop. Alles was dus een leugen. Ze weet nu wel dat ze niet de ziekte heeft. Maar wie was dan haar biologische moeder?  Er zijn dingen gebeurd die ze misschien beter moet laten rusten. Want als ze op zoek gaat naar haar echte moeder, worden hier meer mensen bij betrokken. Zeker voor Sarah zal het niet makkelijk worden. Rosie worstelt met een ernstig dilemma moet ze in de leugen blijven leven of een waarheid aan het licht brengen die de levens van iedereen om haar heen op hun kop zal zetten? Moet je altijd de waarheid weten?
Wat gaat Rosie doen? Lees het in Het leven van de ander.

Ik vind het goed om te schrijven over de ziekte van Huntington en de erfelijkheid. Maar dit verhaal duurde in mijn ogen te lang. Het leek meer op een soap – serie. Ik kon niet lekker doorlezen en dat was jammer.

Over Katie Dale

Kate Dale studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Sheffield en de universiteit van North Carolina in Chappel Hill, waarna ze een master Theaterwetenschappen volgde, gevolgd door een Shakespeare-tour en acht maanden backpacken door Zuidoost-Azië.

Informatie

Titel            Het leven van de ander
Auteur       Katie Dale
ISBN           9789045210049
Uitgever    Karakter

Bestel online knop

 

 

Het leven van de ander
Het leven van de ander
Score 3.6 van 5 sterren.
€9,95
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het leven van de ander
Het leven van de ander
Score 3.6 van 5 sterren.
€10,99
Uiterlijk 20 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.