Het Moerasmeisje, Delia Owens

Het moerasmeisjeZe is blootvoets en wild.

Op de ochtend van 30 oktober lag het lichaam  Chase Andrews in het drasland, dat het geluid en routinematig in zich zou hebben opgenomen, waarna het voorgoed verborgen zou blijven.

Maar die ochtend fietsen twee jongens uit het dorp naar de oude brandweertoten, en ze zagen het spijkerjack  vanaf de derde bocht in de trap.

Dit is nog maar een fragment uit de proloog en dan begin je pas met lezen.

 

Barkley Cave is een rustig stadje aan de kust van North Carolina. Er gaan al jarenlang geruchten over het moeras meisje. Wie is toch dat mysterieuze meisje?
Ze is wild en de mensen willen niets van haar weten. Maar weten mensen echt wie zij is? Het meisje leeft geïsoleerd, maar weet wel te overleven. De natuur is haar vriend. In deze wildernis van het diepe Zuiden van Noord-Amerika leeft Kyra.

Kyra weet niet beter, waarom oordelen mensen over haar leven? Het meisje is opgegroeid in het moeras. Dit is haar thuis. Hier leert ze de dingen van het leven, de natuur is haar leerschool. Maar de natuur kan haar niet de liefde geven die ze nodig heeft. De prachtige omgeving waarin ze leeft, is niet voldoende. Kyra wil lief hebben. Ze heeft de behoefte dat iemand haar lief heeft.

Twee jonge mannen uit de stad zijn helemaal weg van haar schoonheid, ze vinden haar zo mooi.
Maar dan wordt een van de twee mannen dood aangetroffen. De verdenking valt onmiddellijk op Kyra, het moerasmeisje, maar is zij werkelijk de dader?
Een zoektocht naar de dader, nemen de lezer mee.
Kyra en de natuur spelen een belangrijke rol in dit betoverende verhaal.

Ik vind Het Moerasmeisje erg mooi. Delia kan betoverend schrijven. Ze weet erg veel over de natuur omdat ze zelf ook uit die steek komt. Een absolute aanrader.

Delia Owens schreef nonfictie bestsellers over haar leven als wildlife biologe in Afrika, waaronder de Cry of the Calahari. Ze maakte televisie-documentaires voor o.a. National Geographic en schreef voor bladen als People en Life. Ze is met vele prijzen onderscheiden voor haar werk. Delia Owens woont nu in Idaho VS, Het Moerasmeisje is haar debuutroman.

Informatie

Titel                   Het Moerasmeisje
Auteur              Delia Owens
ISBN                  9789044354065
Uitgeverij        The house of Books

Bestel online knop

 

 

Het moerasmeisje
Het moerasmeisje
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het moerasmeisje
Het moerasmeisje
Score 4.5 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.