Het mysterie van de liefde, Jonah Lehrer

Jonah Lehrer
Jonah Lehrer

Het mysterie van de liefde is niet zomaar een boek om in een keer uit te lezen. Het is een veel omvattend onderwerp. Liefde is een emotie die altijd in ons leven aanwezig is. Iedereen heeft wel iemand waar hij van houdt. Dat kan een goede vriend zijn, je ouders, een huisdier, een geloof en een partner. Niemand kan zonder liefde in zijn leven. Iedereen hecht zich wel aan iets of iemand.

Maar tegenover liefde staan, uitsluiting, onthechting en haat. Als een liefde verloren gaat, is dit een sterke emotie. Je bent immers iets moois en waardevols kwijtgeraakt. Jonah Lehrer, heeft het niet alleen over de mooie roze wolk en vlinders in je buik. Of de waardevolle vriendschappen. Maar hij bespreekt ook de band tussen ouders en kinderen. Dat is ook liefde, dat kan goed gaan. Maar er kunnen ook problemen ontstaan.
Ook zijn er mensen die van God houden en ook dit komt aan de orde. Een huisdier kan voor veel mensen een echte vriend zijn. Een dier is er altijd voor je, en dan gaan mensen veel van zo’n dier houden. Een dier stelt geen eisen. Als jij goed voor je huisdier zorgt, is hij er voor jou. Maar er komt een moment dat je afscheid moet nemen van je trouwe vriend. Al is iemand overleden is, wil dat niet zeggen dat het over is met de liefde. Je kunt nog heel veel van een overledenen blijven houden. Het staat allemaal in dit bijzondere boek. Jonah Lehrer maakt de lezer deelgenoot van het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Hij schenkt een wereld aan kennis – maar het mysterie blijft intact.

Het mysterie van de liefde, is een boeiend onderwerp. De auteur  heeft er veel aandacht aan geschonken. Geen leesboek maar wel fijn om af en toen in te lezen.

Over de auteur Jonah Lehrer

Jonah Lehrer is de auteur van Proust was een neuroloog, Hoe wij beslissen en Imagine. Hij is wetenschapsjournalist en schreef voor onder andere The New Yorker, Nature, Wired, The New York Times Magazine, The Washington Post en The Wall Street Journal.

Informatie

Titel              Het mysterie van de liefde
Auteur        Jonah Lehrer
ISBN           9789045026800
Uitgeverij  Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Het mysterie van de liefde
Het mysterie van de liefde
€16,99
Uiterlijk 28 januari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.