Het onhandige kind, Alexandre Seurat

Het onhandige kindSoms luister ik naar muziek uit onze kindertijd, en ik zou willen dat de muziek haar weer in mijn herinnering kan terugroepen, maar de muziek roept niets op, want we waren niet samen, we hebben niet dezelfde jeugd gehad. – het broertje.

Diana heeft altijd wat. Blauwe plekken, plekken op polsen en onderarmen , dan loopt ze weer moeilijk.  Het is altijd wat, met het kleine meisje. Haar lerares wil haar helpen en vraagt iedere keer wat er is gebeurd. Maar het meisje zegt iedere keer, dat ze is gevallen of zo, het is gewoon een onhandig kind. De lerares probeert ook de ouders aan de praat te krijgen. Maar ook die doen alsof er niets aan de hand is. Wat iedereen ook probeert, Diana laat niets los. Ze heeft alles wat haar ouders hebben tegen haar hebben gezegd, goed ingestudeerd. En dat verhaal vertelt ze iedere keer tegen haar lerares.
Dan komt er een bericht, dat er een meisje van acht is vermist. Haar lerares van vroeger herkent Diana. Ze weet al snel dat het meisje dood is. De vrouw kan Diana nog goed herinneren. Diana werd mishandeld, maar de ouders hadden altijd een passende verklaring. En het meisje speelde het spel mee. Voor Diana is het over en uit. Een triest verhaal.

Ik vond Het onhandige kind een emotioneel verhaal. Ik ben er stil van. Het heeft mij diep geraakt. Een juweeltje.

Over de auteur Alexandre Seurat

Alexandre Seurat studeerde literatuur en letterkunde aan de Ecole normale supérieure, en is nu  docent Frans aan de universiteit van Angeres. Hij las over een rechtszaak tegen ouders die een van hun kinderen stelselmatig mishandelden .Het bericht trok zijn aandacht en raakte hem dusdanig dat hij zich intensief in de zaak heeft verdiept, en er deze kernachtige roman over heeft geschreven.

Informatie

Titel               Het onhandige kind
Auteur         Alexandre Seurat
ISBN            9789025448448
Uitgeverij  Atlas Contact

Bestel online knop

 

 

Het onhandige kind
Het onhandige kind
Score 4.0 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het onhandige kind
Het onhandige kind
Score 4.0 van 5 sterren.
€7,90
Uiterlijk 25 januari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Eén antwoord op “Het onhandige kind, Alexandre Seurat”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.