Het potlood, Guido Kees

Het potloodTom kan heel goed tekenen, hij heeft talent. Op school vindt hij het maar niks. Ook daar zit hij soms te tekenen, om de saaie lessen van economie door te komen. Tom valt niet echt op, hij gaat zijn weg. Zijn hart ligt bij het tekenen. Tom vindt Lisa een leuk meisje, ze is erg populair op school, maar Lisa ziet hem niet staan.

Zijn moeder heeft een antiekwinkel. Op een dag ontdekt Tom daar een potlood. Het tintelt als hij het tekengerei vasthoud en er gaat een trilling door hem heen. Van zijn moeder mag hij het potlood houden. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde en spannende dingen. Maar wat heeft het schrijfgerei hier mee te maken? Nu krijgt hij wel de aandacht van Lisa. Ze vindt het ook spannend en wil meer over dat magische tekengereedschap weten. Samen gaan ze op zoek. Wat ze te weten komen, is niet om vrolijk van te worden. Tom wil vechten voor alles wat er is gebeurd. Hij wil verder leven, samen met de mensen van hij houdt. Maar is er voor hem nog een toekomst weggelegd? Er gebeurt zo, veel hoe kan hij al die ellende stoppen? Soms weet hij zich geen raad, overal liggen de spoken op de loer. Gelukkig komt er hulp. Van wie? Lees het in dit prachtige boek.

Het Potlood las als een spannende trein waar ik niet uit kon stappen. Guido Kees kan beeldend schrijven. Het leek soms alsof ik in een film zat. Hij kan toveren met woorden. Een juweeltje voor jong en oud.

Over Guido Kees

Van de auteur Guido Kees verschenen inmiddels drie boeken: ‘Geen spoor van Kevin’, ‘The Pencil’ en ‘Het  Potlood’.
‘The Pencil’ is één van de weinige niet-Amerikaanse boeken die eerst in Amerika gepubliceerd werden.
‘Het Potlood’ verscheen in 2015 op de Nederlandstalige boekenmarkt en werd meteen opgemerkt. Filmproducent Martin Dewitte haalde de filmrechten voor ‘Het Potlood’ binnen.

Informatie

Titel                Het Potlood
Auteur            Guido Kees
ISBN                9789078437185
Uitgeverij      Life

Bestel online knop

 

 

Het potlood
Het potlood
Score 4.6 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.