Het regende vogels, Jocelyne Saucier

Het regende vogelsDit is het verhaal van drie oude mannen die ervoor hebben gekozen zich onzichtbaar te maken in het bos. Drie mensen voor wie vrijheid het hoogste goed is. ‘Vrijheid’ is zelf kiezen hoe je wilt leven.’ ‘En hoe je wilt sterven.’

Dan komt er een fotografe. Zij wil een reportage maken over overlevenden van de brand die decennia geleden diepe wonden heeft geslagen in het collectieve geheugen van de bewoners: de grote brand van Matheson. De vogels vielen als gebraden hoentjes uit de hemel. Deze gebeurtenis geeft de kleur aan dit boeiende verhaal van Het regende vogels.
Ze treft Tom en Charlie aan. De derde spreekt niet meer, hij is onlangs gestorven. De mannen hebben zich teruggetrokken uit de maatschappij. Weg van alle regeltjes, ze willen leven in vrijheid. In eerste instantie zijn ze wantrouwig, maar dan besluiten ze haar te helpen. Een beslissing die ongewild hun bestaan danig overhoop haalt. Plotseling is daar Marie Desneige, een raadselachtige tachtigjarige met sneeuwwit haar die ternauwernood is ontsnapt uit het gesticht. De liefde gaat ook een rol spelen. Het eist ook zijn plaatst op in dit prachtige verhaal.

De titel van Het regende vogels trok mijn aandacht. De auteur kan beeldend schrijven. Het was net of ik erbij was. Het is heel lief geschreven. Vriendschap, liefde, de dood, het heeft me geraakt.

Over Jocelyne Saucier

Jocelyne Saucier (1948) is geboren in de tweetalige provincie New (Nouveau) Brunswick in Canada en werkte lange tijd als journaliste voordat ze in 1996 haar debuutroman La vie comme une image publiceerde. Met haar vierde roman Il pleuvait des oiseaux, in het Nederlands nu verschenen onder de titel Het regende vogels, won ze de prestigieuze Prix littéraire des collégiens en Prix des cinq continents de la Francophonie.

Informatie

Titel                  Het regende vogels
Auteur             Jocelyne Saucier
ISBN                 9789048822164
Uitgever          Merediaan Uitgevers

Bestel online knop

 

 

Het regende vogels
Het regende vogels
Score 4.6 van 5 sterren.
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het regende vogels
Het regende vogels
Score 4.6 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.