Het smalle pad van de liefde, Vonne van der Meer

Het smalle pad van de liefdeNa de dood van hun zoontje gaan Françoise en Floris in de Auvergne wonen. Ze raken bevriend met May en Pieter. Het klikt tussen deze vier mensen en May en Pieter gaan iedere zomer naar de Auvergne. De vriendschap is erg hecht en het lijkt of deze voor altijd is. Het is net alsof, als ze met z’n viertjes zijn alles, mooier, liever, aantrekkelijker is dan als de paren apart zijn. De liefde hangt in de lucht.

Françoise en Floris worstelen allebei met gevoelens omtrent de dood van hun zoontje. Ze spreken het niet écht uit met elkaar. Allebei voelen ze zich schuldig. Ook met hun vrienden praten ze er niet over. Floris en May zoeken veel steun en begrip bij elkaar, met alle gevolgen van dien. Ze krijgen een liefdesrelatie. Helaas moeten ze elkaar in het geheim ontmoeten.

May en Pieter gaan na de vakantie weer naar huis. Dan is het uit met de liefde. Ook de vriendschap krijgt een deuk. May voelt zich schuldig ten opzichte van Pieter. Ze wil een beter mens worden. Ze komt in contact met een non. De roman krijgt een religieuze wending. Dan verslapt mijn aandacht.Dat neemt niets weg van de schoonheid van het verhaal. Schuld, verlangen, onschuld, zijn prachtige thema’s. maar op een gegeven moment werd het voor mij iets te spiritueel.

Informatie

Titel Het smalle pad van de liefde
Auteur Vonne van der Meer
ISBN 9789025441234
Uitgeverij Atlas Contact

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.