Het spel, Lineke Breukel

Het spel Ras Mus heeft net een nieuwe bestseller geschreven. Toeval of niet, maar er wordt kort daarna een aanslag op hem gepleegd. Gelukkig gaat hij niet dood maar hij moet wel verhuizen. Ras voelt zich niet veilig in zijn eigen huis. Hij gaat tijdelijk bij zijn dochter Annelie wonen,. Vader en dochter hebben een hechte band. Ras wil zijn dochter ook niet in gevaar brengen. 

Het lijkt erop dat er in Kopenhagen een ware jacht is geopend op bekende mensen, die telkens van karakter verandert wanneer er een dode is gevallen.
Ras laat het er niet bij zitten .Hij wil weten wat er aan de hand is.
Maar dan verdwijnt zijn dochter  Annelie. Ook Bella de hond van zijn dochter kan geen spoor naar Annelie vinden. Het wordt een race tegen de klok om haar op te sporen.
Er ontstaat een emotionele barricade in zijn hoofd. Ze hebben hem klem gezet,  maar angst en woede geven hem kracht. Hij mag zich niet mee laten slepen door emoties. Hij mist zijn vrouw die er niet meer is. Ras kan het niet aan als zijn dochter ook uit zijn leven verdwijnt.. Dus het is tijd voor actie!
Wat is het spel? Wie zijn de spelers? Het spel wordt hard gespeeld. Ras moet op zijn hoede zijn. Het onderzoek in een zoektocht naar een bende die zich bezig schijnt te houden met een uit de hand gelopen spelletje schaak.
Gaat hij zijn lieve dochter Annelie nog vinden? Is het spel gespeeld?
Lees het allemaal in dit bijzondere boek.Kijk eens naar dit filmpje
Lees ook Boeman
 
Ik vind Het Spel een erg spannend boek en een goed verhaal. Lineke kan beeldend schrijven, ze neemt je mee in het verhaal.
Een echte aanrader.

Over de auteur

Lineke Breukel emigreerde in 2012 van het drukke westen van Nederland naar Zweden, waar zij sindsdien midden in de natuur leeft en zich toelegt op het schrijven van bloedstollende thrillers. Eerder verschenen van haar hand diverse thrillers en andere succesvolle boeken.

Informatie

Titel               Het spel
Auteur         Lineke Breukel  
ISBN             9789461852571
Uitgeverij  Village
 
Bestel online knop
 
 
 
 

Eén antwoord op “Het spel, Lineke Breukel”

 1. “Het spel” is het tweede deel van de serie over Ras Mus die misdaadjournalist en schrijver is.

  Ras Mus heeft net zijn boekpresentatie van zijn nieuwste bestseller achter de rug. Kort daarna wordt er een aanslag op hem gepleegd. Zijn woning is totaal verwoest. Daarop besluit hij bij Annelie, zijn dochter, in te trekken. Toch voelt hij zich ook daar niet veilig.

  Het lijkt erop dat er in Kopenhagen bekende mensen worden geviseerd, telkens valt er een dode. Ras kent ze allemaal.
  -Ras kent ieder slachtoffer van naam, maar hij heeft ze geen van allen ooit ontmoet. Wat hebben we met elkaar te maken?…-

  Ras gaat op zoek naar de reden van de aanslagen en probeert te weten te komen wat er aan de hand is.
  Als zijn dochter Annelie plots verdwijnt begint voor Ras een helse zoektocht naar het raadsel en naar zijn dochter.

  Mijn mening:
  Wat een bloedstollend en spannend boek! Ik had de eer het boek te mogen proeflezen. Het eerste deel van Ras Mus, Boeman, had ik toen nog niet gelezen, maar dat was niet erg. Voor mijn gevoel zat ik met dit boek op een rollercoaster van spanning. Ik kon de angst die Ras voelde ook echt zelf voelen, en menigmaal zat ik op het puntje van mijn zetel. De spanning steeg naarmate het boek vorderde.
  De verhaallijn zit eenvoudig in elkaar, maar zo mooi. Je bent constant razend benieuwd naar wat er volgt, en je wordt er dik voor beloond.

  Ik vond het boek, wat schrijfstijl betreft, veel beter geschreven dan het eerste deel Boeman.
  De cover van het boek is heel mooi, een knappe man die wat mysterieus kijkt, maar niets verklapt.

  Een echte aanrader voor mensen die van bloedstollende spanning houden.
  Ik geeft dit boek de volle 4 sterren, zelfs 4,5 sterren zou ik durven geven.

  Christelle Declercq

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.